Cannes Yachting Festival

GRØNN MESSE: SILENT 60 er blant miljøvennlige båter som stilles ut i Cannes denne uka.

Fransk havminister vil ha grønt skifte

80 miljøvennlige produkter stilles ut på Cannes Yachting Festival, som i dag har åpnet dørene for publikum.

Publisert Sist oppdatert

I dag åpnet Cannes Yachting Festival, som første store båtutstilling siden Covid-19 pandemien traff Europa i starten av 2020. Nær 600 båter stilles ut på den franske rivieraen, og årets festival har fått en grønn profil.

Det er ikke bare i Norge vi er opptatt av havet og det grønne skiftet. Frankrike har en egen havminister (La ministre de la Mer). Annick Girardin har gitt båtbransjen marsjordre om å omstille seg til et grønnere båtliv, slik vi nå ser et skifte til elbiler.

50 utstillere stiller ut til sammen 80 båter og produkter som representerer miljøvennlige løsninger. Blant dem er 60 foteren Silent 60, en katamaran drevet av solenergi (se video). Ifølge produsenten kan den seile 100 nautiske mil uten drivstoff, utslipp eller støy.

Hynova 40 er en 40 fots tender, eller dagsturbåt, som drives av brencellceller med hydrogen som energibærer. Kun vanndamp og oksygen kommer ut av forbrenningen Se videointervju med den kvinnelige gründeren og designeren Chloe Zaid (intervjuet er på engelsk og fransk).

Blant de miljøvennlige nyhetene er også Neocean, en elektrisk småbåt på foiler i skjæringspunktet mellom båt og vannleke.

Norske SeaDrive er også blant utstillerne av miljøvennlige produkter. SeaDrive holder til i Tønsberg, og lager poder med elektromotor.

Båtmagasinet tar turen til Cannes denne uka for å rapportere om nyheter fra europeisk båtbransje i høst, og vil legge ut artikler på nett i dagene som kommer.