Midnatt: Forsidebilde viser Vågaholmen gjestehavn i midnattsol. Foto Båtmagasinet

Verdens nordligste Marex-forhandler

I Vågaholmen på Helgelandskysten er Trond Hansen verdens nordligste Marex-forhandler. Her selger han båter og byggevare, og driver kafé og dagligvarebutikk.

Publisert Sist oppdatert

Vågaholmen, Helgelandskysten

–Jeg har mange kundegrupper. Dagligvare er ca 1000 fastboende i nærområdet, mens båtkundene er spredd over hele Nordland og enda lenger, ler Trond Hansen. Han er sjette generasjon kramkar, og driver handelsstedet Arnulf Hansen & co i Vågaholmen på Helgelandskysten.

SJETTE GENERASJON: Trond Hansen driver Arnulf Hansen & Co i Vågaholmen.
SJETTE GENERASJON: Trond Hansen driver Arnulf Hansen & Co i Vågaholmen.

På brygga står Øien og Beneteau Antares klare til salg, og ved gjestehavnsbrygga ligger Askeladden P92 SUV og Marex 375. –Vi selger mest lukkede båter her, men i fjor gikk det en god del daycruisere, sier Hansen til Båtmagasinet, som har fått låne en Askeladden på reportasjetokt denne uka.

Hansen opplevde 30 prosent vekst i båtsalget i fjor fra det som hadde vært toppåret året før. Også i år er etterspørselen stor, men Hansen har flere båter stående i påvente av motorer, som er blitt forsinket. Koronasituasjonen har gitt båtbransjen store leveranseproblemer i år, noe Hansen beklager, men ikke kan gjøre noe med.

Han tror at mange har fått sansen for båtlivet de siste årene, og koronapandemien har åpnet manges øyne for Norge som ferieland, og dessuten ført en ny generasjon inn på båtmarkedet.

Nordavinden river i kalesjen denne lørdagskvelden i slutten av juni. Hansen kommer ned fra kontoret for å slå av en båtprat. –Det blir lange dager. Vi har bygget sten på sten her gjennom generasjoner. Nå står sønnene mine klare til å overta som syvende generasjon, sier han.