Førsteinntrykk Askeladden C80 Cruiser

HELGETUR: Nye Askeladden C80 Cruiser er weekend- og dagsturbåt med rikelig plass både på uteplassen og under dekk.
HELGETUR: Nye Askeladden C80 Cruiser er weekend- og dagsturbåt med rikelig plass både på uteplassen og under dekk.

Litt mer av alt

I takt med at utenbordsmotorene vokser i størrelse, utvikles det daycruisere med enda mer bokomfort. Nye Askeladden C80 Cruiser er en sporty versjon av flaggskipet Askeladden C83 Cruiser – med mange av de samme kvalitetene.

Publisert

Alle de store nordiske produsentene av dagsturbåter, som Askeladden, Ibiza, Flipper, Finnmaster og Yamarin, peker alle ut en retning med sine toppmodeller: Store turbåter med ekstra høyde under fordekk, romslige toalettrom og bra bokomfort – i kombinasjon med svært sosial og komfortabel uteplass. Denne utviklingen har skjedd i løpet av noen få år. Askeladden tok steget inn i dette segmentet med sin C83 Cruiser i 2018. Med sin nyeste modell C80 Cruiser beveger Askeladden seg inn i et segment der grensene mellom dagsturbåten og ferieturbåten viskes mer og mer ut. I mangel på bedre betegnelser, omtales båttypen gjerne som daycruisere og weekendcruisere, med en flytende overgang. Nye Askeladden C80 Cruiser tilhører definitivt kategorien weekendcruiser med gode bo- og overnattingsmuligheter som gjør at den fyller et tomrom mellom den tradisjonelle turbåten og den rene dagsturbåten.

Mer høyde

Den moderne daycruiseren er vår tids snekke og Askeladdens nye C80 Cruiser blir et nytt medlem inn i den stadig voksende familien av åpne, nordiske turbåter der komforten i avdelingen under dekk har fått mer oppmerksomhet enn tidligere – uten at det går på bekostning av kvalitetene ved den åpne uteplassen. Da de store daycruiserne gjorde sitt inntog tidlig på 2000-tallet, som en følge av introduksjonen av de banebrytende, store firetakterne som Yamaha F225, var området forut under dekk viet en køye og et toalettrom. 20 år senere har utenbordsmotorene vokst ytterligere, og det samme har volumet under fordekket: Separat, romslig toalettrom, hovedkøye forut med skapplass for lengre overnattingsturer og ikke minst en stor og lett tilgjengelig dobbeltkøye midtskips er blant de vesentlige kvalitetene ved denne nye kategorien daycruisere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS