HISTORIE: Fra 1. september leveres AMT med Yamaha på hekken.
HISTORIE: Fra 1. september leveres AMT med Yamaha på hekken.

Fra Honda til Yamaha

Finske AMT bytter motorleverandør, og har valgt å samarbeide med Yamaha Scandinavia.

Båtfabrikken i Kontiolahti i Finland har tradisjonelt levert båter med Honda på hekken. AMT står for Advanced Marine Technology, og de første båtene ble lansert i 2006, av folk med lang erfaring fra båtbygging, blant annet for Yamarin. Utvalget har med årene blitt stort, fra daycruiser og bowrider, til sjark og aluminiumsbåter.

I en pressemelding skriver produsenten at AMT inngår samarbeid med Yamaha Motor Scandinavia som vil være den eksklusive leverandøren av båtmotorer. Dermed vil alle AMT-båter bli solgt nøkkelferdig med Yamaha-motor fra Fra 1. september 2020 når de leveres til AMTs forhandlere i Norge, Sverige og Finland.

– Vi har mer enn 30 års erfaring med å bygge båter. Gjennom årene har vi lagt stor vekt på håndverk og kvalitet - og aldri overlatt noe til tilfeldighetene. Det er et syn vi deler med Yamaha, og Yamaha er derfor en naturlig partner for oss. På denne måten sørger vi for at den totale opplevelsen for båteieren er så bra som den kan være, sier Mikael Winqvist, administrerende direktør i AMT i en pressemelding.

– Med sitt fokus på innovasjon er AMT en god match for oss. Vi deler samme produksjons- og holdbarhetsfilosofi. Dette er en ny og spennende måte for oss å jobbe på og vi ser frem til å se hvordan dette partnerskapet utvikler seg fremover, sier Christopher Sjöblom, som er ansvarlig for Marine i Yamaha Motor Scandinavia.