Båtbransjen 2019

GRUNN TIL Å SMILE: Pål Herholdt hos Herholdt Andersen i Tønsberg.

Yamahaforhandler mest lønnsom i Norge

Ikke mange båtforhandlere i Norge omsetter for mer enn 100 millioner kroner, og kun én landet et driftsresultat på over ti millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bilde: Pål Herhold driver landets mest lønnsomme båtbutikk.

Vestfold er et båtfylke, og her havner hver femte krone i driftsoverskudd fra norske båtforhandlere. Den mest lønnsomme båtforhandleren i Norge er Herholdt Andersen i Tønsberg.

Yamahaforhandleren Yamarin, Jeanneau, Buster og Axopar, og landet i fjor et driftsresultat på 10,9 millioner kroner av en omsetning på 99 millioner. Driftsmarginen på 11 prosent er høyt over bransjesnittet på 3,6 prosent for 60 forhandlere som Båtliv har hentet ut regnskapene for.

Les også: Båtforhandlerne har vekst i salget (for abonnenter)

Ikke langt bak Heroldt Andersen følger Drammensbaserte Bakken Motor med 8,1 millioner kroner i driftsresultat av 98,6 millioner i omsetning, som gir en driftsmargin på 8,2 prosent. Også det høyt over bransjesnittet på 3,6 prosent. Bakken Motor selger et bredt utvalg båter med utenbordsmotor av typen styrehusbåter, daycruisere, skjærgårdsjeeper, RIBer, joller og kanoer. Blant de mest kjente merkene er Uttern, Bella, Sting, Flipper, Quicksilver, Grand og Zodiak.

Bergen Marine har et driftsresultat på 4,9 millioner, men når omsetningen er på hele 172,9 millioner blir driftsmarginen kun 2,8 prosent. Også Bergen Marine selger Uttern og Quicksilver.

Langt bedre er driftsmarginene hos Båthuset Kristiansand. Et driftsresultat på 4,8 millioner kroner av en omsetning på 45,4 millioner kroner, gir en margin på gode 10,6 prosent. Båthuset tilbyr et vidt spekter av båter fra luksuriøse Windy, Draco og Cormate til enklere båter med Suzuki-motorer som Askeladden, Ryds, Beneteau og HR. Også RIB-er fra Suzumar og vannscootere fra Seadoo er i å finne i butikken

Les også: Bergen topper båtsalget i Norge (for abonnenter)

60 båtforhandlere

Båtliv har laget en liste over økonomien til 60 båtforhandlere. Du kan klikke fanene over tabellen for å sortere på sted, omsetning, resultat, eiendeler, fylke og landsdel.

Se oversikt over økonomien blant 60 norske båtforhandlere i bunn av artikkelen her  (for abonnenter)

skjermbilde20191017kl.11.25.58