STEST: Buster X, Husky R5, Yamarin 54 BR Cross, AMT 175 BR, Falcon BR5

Fem finske på fem komma fem

Vi har testet fem populære bowridere i aluminium fra de ledende finske produsentene. Alle fem er skreddersydd for Norden, dagsturer, skjærgård og landsteder. Prismessig havner de ganske likt, men design, funksjonalitet og bruksegenskaper skiller dem fra hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Bowridere på litt over fem meters lengde er bra såkalte innstegsbåter for førstegangskjøpere som har en liten familie. De har et variert bruksområde, og denne allsidigheten gjør båtene egnet til å dekke mange forskjellige behov, fra transport og landstedbruk, til dagsturer i skjærgården, fiske og vannaktiviteter.

Tre av fem båter i vår test har betegnelsen bowrider (BR), altså båter med åpen planløsning også foran vindskjermen. I praksis har de alle den samme layouten, og de minner derfor mye om hverandre. Buster er unntaket fordi den er den eneste båten som ikke har faste benker i avdelingen forut. Denne båten kan imidlertid utrustes med rotasjonsstøpte benker med puter som tilleggsutstyr.

Disse benkene gjør Buster enklere å tilpasse ulike formål sammenlignet med de fire andre båtene i testen. De fire andre har faste sitteplasser forut, noe som gir et mer begrenset dørkareal ved fiske og ved transport av større gjenstander.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS