ULYKKE: En fritidsbåt med fire personer traff en jernstake i natt, og én omkom.

Omkom etter kollisjon med jernstake

En 37 år gammel mann fra Bærum omkom og tre personer ble skadet og bragt til sykehus etter at en fritidsbåt kolliderte med en jernstake i nærheten av Kreklingholmen i Lyngdal natt til mandag.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en fritidsbåt med fire personer om bord som har kollidert med en jernsøyle, opplyser redningsleder Andreas Næsheim ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Det var de 37 år gamle Stian Alexander Stene Slotte fra Bærum som omkom i båtulykken i Lyngdal i natt. Foto: Privat.

 Det var 37 år gamle  Stian Alexander Stene Slotte fra Bærum som omkom. De tre andre som var i båten ble flydd til sykehus og vil bli forsøkt avhørt når de er i stand til det. Politiet kan ikke si noe om helsetilstanden til de tre. Slotte etterlater seg kone og to barn.

Brannvesenet meldte om ulykken klokken 01.51 natt til mandag.

Det ble meldt at ulykken fremsto alvorlig. Redningsskøyte, redningshelikopter og luftambulanse deltok i tillegg til øvrige nødetater i redningsarbeidet, skriver NTB.

Politiet i Agder har overtatt saken fra HRS og vil etterforske ulykken. Rutinemessig er det tatt blodprøver av alle de involverte. Det er så langt ikke kjent hvem som førte båten. Det uklart hva som forårsaket ulykken. Båten er sikret og vil bli undersøkt.

Nødetatene fikk melding rundt klokken 01:30 om at en båt med fire personer i, hadde kjørt på en stake i nærheten av Kreklingholmen. De fire var på krabbefiske i en 16 fots lettbåt da ulykken inntraff.