Nytt spill om sjøvett

TESTERE: Femteklassingene Theodor (t.v.) og Njål tester det nye sjøvettspillet på iPad, mens Helga Sulen Sund fra Sjøfartsdirektoratet (bak, t.v.) og lærer Marit Svendsen følger med.

Lær Morten Måke å ferdes på sjøen

Morten Måke er hovedpersonen i et nytt, digitalt spill om sjøvett som Sjøfartsdirektoratet har lansert.

Publisert Sist oppdatert

– En av Sjøfartsdirektoratets oppgaver er å drive forebyggende sikkerhetsarbeid overfor fritidsbåtbrukere. Da er det viktig å nå fram til både barn, unge og voksne på en engasjerende og morsom måte, heter det i en pressemelding fra Sjøfartsdirektoratet i forbindelse med lanseringen av et nytt digitalt spill for iPhone og iPad.

Skal hjelpe Morten Måke på sjøen

Spillet går ut på at spilleren skal hjelpe Morten Måke med å styre båten sin riktig mellom holmer og båttrafikk, og lærer samtidig grunnleggende sjøvettregler.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

SJØVETT SPILL: Gjennom å hjelpe Morten Måke frem på sjøen, skal spillerne selv tilegne seg kunnskap om sjøvett.

– Vi ser at spill på nettbrett og mobil er en god måte å nå frem til brukere av fritidsbåt på et medium de kjenner godt. Læringseffekten er høy når de spiller et spill som premierer riktig oppførsel på sjøen, sier kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder Helga Sulen Sund i Sjøfartsdirektoratet.

– Utfordringen er å lage et spill som er engasjerende nok til at man ønsker å spille det, samtidig som det gir et læringsmessig utbytte. Ut fra tester ser det ut som vi har lykkes med det, sier utvikler Morten Tvedten i Mediafarm, som har lagd spillet.

Testerne av spillet har blant annet vært en 5. klass i Haugesund.

Spillet er gratis og kan blant annet lastes ned på Sjøfartsdirektoratets nettside.

Femteklassingene Theodor (t.v.) og Njål tester det nye sjøvettspillet på iPad, mens Helga Sulen Sund fra Sjøfartsdirektoratet (bak, t.v.) og lærer Marit Svendsen følger med.