Sjøfartsdirektoratet gir støtte

Sjøfartsdirektoratet har fordelt nærmere 850.000 kroner til sjøvettaktiviteter rettet mot barn og unge.

Publisert Sist oppdatert

15 000 barn og unge får lære om sjøvett. Hensikten er å forebygge ulykker ved bruk av fritidsbåt.

I alt har 36 ulike tiltak i regi av en rekke ulike frivillige organisasjoner over hele landet fått støtte fra Sjøfartsdirektoratet.  Tiltakene skal nå ut til omlag 15.000 barn og unge.

Aktivitetene det gis støtte til foregår fortrinnsvis ved, i eller på vann. De har som mål å forbygge ulykker i forbindelse med bruk av fritidsbåt, øke miljøbevissthet blant fritidsbåtbrukere og øke trivsel gjennom sikker og hensynsfull adferd.

Aktivitetene kan for eksempel være basert på undervisning i skolen eller arrangement og informasjonsarbeid i fritiden. Tilskuddsordningen ble etablert i 2014 og har allerede støttet mange vellykkede prosjekt.

-       Frivillige organisasjoner gjør en formidabel innsats for å undervise barn og unge om sjøvett. Tilskuddsmidlene bidrar til at de kan nå ut til mange flere barn og unge med gode holdninger om hvordan man ferdes sikkert på sjøen. Da kan vi forhåpentligvis forebygge tap av liv, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Les også (krever innlogging): Ikke gi barna oppblåsbare vester

På bildene ser vi Søgne Sjøspeidergruppe på tokt til Skagen. Barna på brygga er fra Feøy Velforening. Alle foto fra Sjøfartsdirektoratets pressetjeneste.

Les også (krever innlogging): Viktig med riktig vest