OVERVÅKNING: Bilder fra overvåkningskameraet hos Nordmar Båt viser hvordan nattens tjuver tok seg inn på firmaets eiendom.

Jakter stjålet båt i Telemark

Tyverisesongen er i gang for fullt. Men det er også landets midlertidige korps av frivillige privatdetektiver.

Publisert Sist oppdatert

Natt til i dag ble det stjålet en Uttern D77 med doble 200 hk Mercury-motorer fra Nordmar Båt på Herre i Bamble. Firmaets overvåkningskameraer fanget opp en mørk bil som kjørte inn på eiendommen etter at portlåsen var kappet. På få minutter ble hengeren hektet på bilen og ekvipasjen forsvant.

Eierne av firmaet er ikke i tvil om at tyveriet er godt planlagt, og at det var nettopp Uttern-båten til en verdi av 1,2 millioner kroner som var målet for raidet. Båten var lagt i vinteropplag hos forhandleren.

STJÅLET: Det var denne båten som forsvant fra bedriften i Bamble i natt, trukket av en svart Skoda Octavia stasjonsvogn. Bil og henger er senere observert flere steder i Telemark, men det er ikke kjent hvor båten nå har tatt veien. Politiet ber om tips i saken.

Det tyvene muligens ikke har tatt hensyn til er at Telemarksavisa raskt publiserte en nettsak med bilde av både båt og bil, og nå kommer tipsene. Tidlig onsdag morgen ble for eksempel en bilist forbipassert av en svart Skoda Octavia stasjonsvogn med en båt på slep i retning Lundeheia i Nome, og nå er patruljer over hele distriktet informert. Jakten er i gang, skriver avisen.

Bil og båt er også observert i Drangedal, og ifølge tipserne har den svarte Skodaen flere klistremerker på venstre side.

Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Per Eftang, sier til TA at jakten er i gang.
– Det som skaper problemer at det har gått lang tid siden siste observasjon, men vi har informert patruljer i hele distriktet, og de er klare til å se etter denne bilen. Vi håper også å få inn tips fra publikum i saken. Denne Skodaen er veldig interessant for oss.

Medeier i Nordmar Båt, Stig Omenås opplyser til Båtmagasinet at båten ennå ikke er kommet til rette, men at det i løpet av dagen har kommet flere observasjoner på strekningen fra Drangedal og nordover.

– Politiet sjekker nå også overvåkningskameraer langs ruten, sier Omenås.