FOR HØY: Den nye politibåten til Sør-Øst politidistrikt går ikke under kanalbroen i Tønsberg. Det har fått kommentarfeltene til å koke. Foto: Amund Rich. Løken.

Kommer ikke under kanalbroen

Det ble en snakkis blant båtfolket da lokalavisen lagde nyhetssak på den nye politibåten som ikke kommer under kanalbroen i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Det haglet med kommentarer, mange usaklige og sarkastiske, andre belærende, da Tønsbergs Blad kjørte en nyhetssak på at den nye, kostbare politibåten Marell M12 er for høy til å ta seg under kanalbroen i Tønsberg. At lovens lange arm må vente på åpningstidene, eller i verste fall rekvirere broåpning, har fått folk til å trekke på smilebåndet. «Heia dustenorge» «Nisseland» «Heia Tønsberg» «Noen som er overrasket?»

FOR HØY: Den nye politibåten til Sør-Øst politidistrikt går ikke under kanalbroen i Tønsberg. Det har fått kommentarfeltene til å koke. Foto: Amund Rich. Løken.

 «Dette var vi klar over»

– Det stemmer at brua er for lav for den nye politibåten. Dette var vi klar over før vi fikk den, sier Iselin Bekken, fungerende seksjonsleder for patrulje i Sør-Øst-politidistrikt til Tønsbergs Blad. Og hennes hovedpoeng er at politidistriktet ikke har gått til anskaffelse av en båt som bare skal betjene området rundt Tønsberg by.

En båt for en lang kyststrekning

– Båten er beredskap for hele kysten, ikke bare Tønsberg by. Det trumfer utfordringene med båtens høyde og Kanalbroa, sier seksjonslederen. Den dekker kysten fra Drammen i nord til Grenland i sør. Ved behov kan båten også bistå i hele Oslofjorden på rimelig kort tid. Den 42 fot store båten, gjør 55 knop med sine 1200 hestekrefter og kan forflytte seg over et stort område relativt raskt, selv når værforholdene er dårlige.

Politibåten har base på Jarlsø utenfor Tønsberg og er fortøyd rett ved redningsskøyta «Eivind Eckbo».

*Rettelse: Vi kom til å skrive at politibåten hadde 600 hestekrefter. Det stemmer ikke. Den har to motorer på 600 hestekrefter hver, altså 1200 hestekrefter