SNART I TJENESTE: Slik ser de ut, de fem svenskbygde båtene som skal tjenestegjøre for norsk politi i Sør-Norge.

Fem slike svensker skal vokte oss på sjøen

Fem nye politibåter settes inn i tjeneste den norske skjærgården om ikke lenge. Allerede tredje kvartal i år er de første tre svenskbygde RIB-ene på plass.

Publisert Sist oppdatert

Det er svenske Marell Boats som har fått kontrakt for bygging av fem hurtiggående fartøy. De er i full gang med å ferdigstille de tre første av fem M12 RIB-er for norsk politi. Tre båter levers allerede i tredje kvartal i år, mens de to siste kommer før neste års båtsesong. I en pressemelding går det frem at båtene skal settes inn i tjeneste i Sør-Norge.

Dr tre første båtene kommer i tredje kvartal i år.

Lette og sterke

M12 RIB-ene er designet som høyhastighets patruljebåt. De er konstruert i lette og sterke materialer med et drivstoffeffektivt aluminiums skrog og har ifølge produsenten tilnærmet ingen med en nesten fraværende planingsterskel.

Båtene bygger på det samme konseptet som de noe større M15-båtene som både svensk politi og brannvesen har satt inn tjeneste

2 x Verado 600 hk

De «norske» M12 RIB-ene vil få tomotors oppsett, inkludert Mercury Verado V12 på 600 hk som vil gi høyhastighetsytelser over 55 knop.

Styrehuset skal gi plass til to besetningsmedlemmer foran, som sitter i Ullman-fjæringsseter, og for åtte passasjerer som sitter i jockeyseter bak.

Marell Boats et er relativt ungt selskap som har spesialisert seg på utvikling av robuste høyhastighets fartøy. Selskapet holder til i Østhammar kommune, litt nord for Stockholm.

Båtmagasinet kommer tilbake med mer om de nye politibåtene i Norge.