Politiet i Telemark

TIL KAI:  Strammere budsjetter fører til at politiet i Telemark blir liggende mer til kai i sommer enn tidligere, ifølge Kragerø Blad og TA.
TIL KAI: Strammere budsjetter fører til at politiet i Telemark blir liggende mer til kai i sommer enn tidligere, ifølge Kragerø Blad og TA.

Mindre til stede på sjøen sommer

Pengemangel fører til at politiet på kysten av Telemark blir mindre synlig på sjøen i år, melder Kragerø Blad Vestmar og avisa TA. Dermed blir det mindre patruljering til tross for innføring av krav om høyhastighetsbevis og nye fartsforskrifter.

Publisert

I mai i år fikk politiet i Kragerø ny båt for oppdrag til sjøs, men ifølge avisa TA har ikke politiet penger nok til full bemanning i sommer. Den nye politibåten i Kragerø, en Rupert RIB,  ble overført til Kragerø fra politiet i Vestfold etter at de ble tildelt en av politiets fem splitter nye Marell-båter. Etter hva Båtmagasinet erfarer skal båten i Kragerø alternere mellom Kragerø og Grenland hvor politiet har en Askeladden Commuter 10 RIB stasjonert om sommeren.

Strammere budsjetter

Både Terje Sandik, seksjonsleder for politiet i Kragerø og Dag Størksen, leder for politiet i Telemark, forklarer i henholdsvis Kragerø Blad og TA at politiets reduserte tilstedeværelse på sjøen i sommer skyldes strammere budsjetter og at de ikke kan prioritere full bemanning av båtene. 

Manglende ressurser til patruljering og tilstedeværelse på sjøen faller sammen med innføring av flere ferske regelendringer, blant annet krav om høyhastighetsbevis og endrede fartsforskrifter. 

Mindre synlig

Terje Sandik i Kragerø-politiet mener likevel at beredskapen er forholdsvis god og at de har mulighet til å rykke ut ved hendelser på sjøen.

MINDRE RESSURSER: Politiet i Telemark mener beredskapen fortsatt er ivaretatt til tross for mindre bemanning, men patruljering og tilstedeværelse blir det mindre av i sommer.
MINDRE RESSURSER: Politiet i Telemark mener beredskapen fortsatt er ivaretatt til tross for mindre bemanning, men patruljering og tilstedeværelse blir det mindre av i sommer.

I en reportasje i avisa TA forteller Dag Størksen at politiets aktivitet på sjøen i år vil bli redusert:

– Det blir båttjeneste i år også, men ikke i samme utstrekning som de siste årene. Vi har et langt strammere budsjett, noe som har resultert i at vi må redusere på antallet sommervikarer inne for faste mannskaper. Da har vi ikke den samme muligheten til å ha en egen turnusliste for de som skal kjøre båten, sier han til TA.

Kragerø Blad har vært i kontakt med justisdepartementet der statssekretær Geir Indrefjord forteller at regjeringspartiene har styrket politiet med 200 millioner i budsjettet for 2022. Indrefjord svarer videre til avisen at myndighetene i årets budsjett prioriterer å bruke ressurser på bedre lokale polititjenester og beredskap, og mindre på sentral administrasjon og konsulenter, noe som ifølge statssekretæren trolig vil føre til en romsligere budsjettsituasjon også i Kragerø.

LES MER OM POLITIETS NYE SUPERBÅT:

 LES MER OM HØYHASTIGHETSEBEVISET HER: