Marell M12 RIB

HARDE PAKKER: Politiets nye grombåt, en Marell M12 RIB, den andre av totalt fem som skal leveres innen sommeren, ankom Oslo denne uka.

Stor «julegave» til Oslo politidistrikt

Mandag denne uka fikk Sjøtjenesten i Oslo politidistrikt en forsmak på julaften. Da kunne de nemlig pakke opp en splitter ny og moderne politibåt av typen Marell M12 RIB.

Publisert Sist oppdatert

Da båten kom til kaia nedenfor Akershus festning mandag morgen denne uka, var den pakket inn i plast som en tidlig julegave, melder politiet på sin hjemmeside.

Den 13 meter lange tjenestebåten er utstyrt med to kraftige utenbordsmotorer og har lukket styrhus med plass til ti personer og kan i tillegg til ordinær patruljering og kontrollvirksomhet benyttes til transport, søk og redning. I tillegg har politibåten god rekkevidde og høyt fartspotensial, melder politiet på sine hjemmesider.

SJØSETTING: Etter utpakking kunne den 13 meter lange båten sjøsettes.

To av fem

Båten er den andre av denne typen som er levert til politiet. I september ble den første båten levert til Agder politidistrikt, og før båtsesongen er i gang i 2023 skal totalt fem slik båter være levert til politiet. De tre gjenværende båtene skal leveres til Sør-Øst, Sør-Vest og Vest politidistrikt på nyåret. En sjette båt er planlagt levert til Nordland politidistrikt i slutten av juni 2023.

JULESTEMNING: Terje Løvold og Eigil Haugen ser frem til å gjøre seg kjent med den nye båten med to V12 Verado-motorer på hekken.

Standardisering

Båtene er bygd av svenske Marell og er et ledd i standardiseringen av politiets sjømateriell.

Roar Vagli og Bernt Martin Vestlund i PFT har vært sentrale i jobben med å anskaffe de nye politibåtene, og de trekker frem at en stor fordel med de nye politibåtene er at det bidrar til en standardisering av sjøtjenesten over hele landet.

- Man kan sammenligne det med politiets patruljebiler. De er like uansett om man jobber i Kristiansand eller Kirkenes. De ser identiske ut på innsiden og når man åpner bagasjerommet så ligger alt på akkurat det samme stedet. Vi ønsker å oppnå det samme for sjøtjenesten i politiet, forklarer Vagli ifølge politiet.no

PRØVETUR: Eigil Haugen og Terje Løvold kunne ta seg en etterlengtet prøvetur med den nye politibåten i Oslofjorden denne uka.