Åpnet med pekefingeren

Trond Giske åpnet årets store båtmesse med å informere om konsekvenser som kan vente verstingene på sjøen til sommeren.

Publisert

Sjøen for Alle, Lillestrøm: Båtliv har tidligere skrevet om at du kan miste retten til å kjøre båt, selv om du er født før 1980, ved grove lovbrudd til sjøs.

Samtidig som Næringsminister Trond Giske åpnet Sjøen for Alle 2010 med et stort pressekorps til stede, ble det sendt ut pressemelding med et forslag som i dag er lagt frem, som gjør det mulig å ilegge kjøreforbud ved grove overtredelser.

– Vi ønsker å luke vekk de som begår grove lovbrudd. Samtidig tror jeg retten til å føre fritidsbåt vil virke preventivt og skape bedre holdninger og dermed styrke sjøsikkerheten, sa næringsminsteren i åpningstalen.

– Båtførere som ikke har krav til båtførerbevis kan bli ilagt kjøreforbud, sa Giske. Grov uaktsom navigering og kjøring med promille over 0,8 er eksempler på lovbrudd som kan gi ta av førerett av båt, og i lovforslaget fra Regjeringen foreslås det at retten kan tapes i inntil fem år. Lovforslaget innebærer også at alle, også de som er født før 1980, som mister retten til å føre båt, må ta og bestå båtførerprøven før de får slippe til sjøs igjen. Tap av førerett vil bli fastsatt ved dom eller forelegg.

– Økt sikkerhet for fritidsfartøy er et viktig element i dette arbeidet, sa Giske.

Hva mener du, er det riktig å forby retten til å kjøre båt? Kommenter i feltet nedenfor.

Powered by Labrador CMS