Vestpåbudet har ingen effekt, mener båtfolket.
Vestpåbudet har ingen effekt, mener båtfolket.

Vestevaluering utsatt

Det blir påbudt med flytevest i småbåtene i sommer også.

Publisert Sist oppdatert

Den planlagte evalueringen av påbudet er utsatt, melder NRK.

I fjor høst sa næringsminister Monica Mæland til NRK at de ville gå i gang med en evaluering av påbudet ved årsskiftet. Det har ikke blitt gjort.

Nærings- og fiskeridepartementet begrunner utsettelsen med at evalueringen skal gjøres av et eksternt firma, og ikke departementet selv.

Flytevestpåbudet skapte høye bølger da det ble innført i fjor sommer. Blant annet var det mange som reagerte på at påbudet ikke gjaldt båter med lengde over åtte meter.

Uheldig lov

Fungerende generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Endre Solvang, sier at regelen er uheldig utformet og burde ryddes opp i snarest mulig.

– Båtfolket ler av åttemetersregelen og tar den ikke seriøst. Loven slik den er i dag, er uheldig utformet, sier han før han anklager departementet for å kjøpe seg tid med denne utsettelsen.

– Fornuftig

Kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet, sier til NRK at han forstår departementets utsettelse.

– Jeg synes det er fornuftig hvis det ikke blir en revidering nå på forsommeren. Jeg synes man skal bruke både sommeren og høsten og kanskje begynnelsen på vinteren på å komme fram til en eventuell revidert utgave av dagens påbud, sier Pedersen.