Tusen barn på sjøvettsdager

– Det er veldig gøy å lære noe nytt, mener Bani Singh (9 1/2) og Aurora Bach Rodal (9). Jentene er blant tusen fjerdeklassinger som har de deltatt på sjøvettsdagene på Sollerudstranda de siste ukene.

Publisert Sist oppdatert

FORNØYDE JENTER:  Bani Singh og Aurora Bach Rodal synes de har fått med seg mye i løpet av dagen.

Sollerudstranda;

– Vi har lært og knuter og hva vi skal ha med i båten når vi drar på tur, forteller de to niåringene Bani og Aurora.

– Også har vi møtt politimenn i båt og lært at vi ikke skal kaste søppel i naturen, fortsetter Bani.

Jentene synes det er gøy å lære så mye nytt, og aller morsomst synes de det har vært å være i motorbåt.

Nede ved stranden roper en Andreas og Kevin, også de ni år gamle,  at de andre skal gjøre plass til cruisebåten. «Cruisebåten» er en liten pionerjolle som guttene har rodd med, og som nå skal opp på stranden for mannskapsskifte.

I løpet av noen hektiske uker i mai og juni har nærmere tusen barn gjennomgått grunnleggende sjøvettsopplæring på Sollerudstranda skole på grensen mellom Oslo og  Bærum.

– De har fått innføring i motorbåtkjøring, roing, miljøvett, sikkerhet, seiling, førstehjelp, badevett og knuter, forteller Tone Ness, Sjøvett- og opplæringsansvarlig i Redningsselskapet. Prosjektet er et samarbeid mellom KNS, Sollerudstranda skole og «Vis sjøvett» Oslo

De åtte instruktørene er til vanlig elever ved Sollerudstranda skole ved.

– Elevene lærer masse ved å lære bort til barna, og ikke minst er det gøy å få lære bort det man selv har lært, sier Torild Tveitereid, som har vært lærer og dykkerinsturktør ved skolen i 24 år.

Elevene og instruktørene Martin Lundh Nilsen og Christian Fodens forteller at en del av jobben også har bestått i å hente elever som har rodd for langt ut.

– Det skjer hvertfall én gang om dagen, ler guttene som går på dykkerlinjen på Sollerudstranda skole.