Tonje (17) rullet inn i nettet

– Merkelig, men gøy. Slik beskriver svaksynte Tonje Helberg Hauge redningsøvelsen i vannet forrige uke.

Publisert

HOVEDBILDE: Sandefjordjenta Tonje Helberg Hauge (17) og de andre ungdommene fra Blindeforbundet fikk noen adrenalinfylte runder på Lysakerfjorden med RS «Uni Oslofjord».Fotos: Linn Hansen.

I forrige uke besøkte ungdommer i alderen 14-35 år fra Blindeforbundet Redningsselskapet på Sollerudstranda ved Lysaker i forbindelse med  aktivitetsuka «Synshemmede gjør ting andre tror de ikke kan». I løpet av uka fikk ungdommene prøve seg på ulike aktiviteter, både innen ekstremsport, friluftsliv og idrett. Torsdagen var det blant annet test av brannslange fra båt, redningsøvelse i vann og en liten runde med adrenalinkjøring med Redningsskøyta som sto på programmet.

Ikledd overlevningsdrakt ble gjengen fraktet ut med skøytene RS «Uni Oslofjord» og RS «Kjøpstad». Så var det å hoppe uti og legge seg på ryggen og flyte, samtidig som man skulle forsøke å finne fremt til hverandre og ligge i kjede for å holde varmen og kontakten. Etter å ha ligget i vannet og blitt kjent med hvordan draktene fungerer i flytende tilstand, ble de «reddet» av ett mannskap fra redningsskøyta. Én og en ble så ført inntil skøytesiden, og så  rullet opp og om bord ved hjelp av et redningsnett.

– Uvant, men gøy

Tonje Helberg Hauge fra Sandefjord er vant til vann og båtliv, men dette var helt nytt. Ikke minst var det merkelig å oppleve hvordan overlevelsesdrakta blåste seg opp da de kom i vannet, mener  Tonje, som fyller 17 år i oktober.

– Det var ganske så merkelig å bare ligger der og det å bli dratt opp uten å gjøre noe selv, men det var gøy , smiler Tonje, som er svaksynt.

Birger Meyer Johansen, også han svaksynt, beskriver vannredningsøvelsen som  en unik opplevelse.

– Først var det litt ubehagelig, sikkert fordi vannet kom fra alle kanter. Men samtidig var det utrolig gøy, bedyrer 24-åringen fra Oslo.

God trening for mannskapet

–Ved siden av å redde liv og berge verdier er forebyggende arbeid veldig viktig for Redningsselskapet. Derfor synes vi det er fint å bidra til at denne gjengen fra Blindeforbundet får en god opplevelse på sjøen i trygge omgivelser. Når vi også kan kombinere denne aktiviteten med at våre mannskaper får en god øvelse er det veldig fint, sier Petter André Smith-Meyer, salgs-og markedsansvarlig i Redningsselskapet.

FLYTEKLARE: Gjengen fra Blindeforbundet klare til å hoppe i sjøen.

Powered by Labrador CMS