Mener kartplotter holder

KNBF-sjef Reidar Kjelsrud mener at kartplotter må være godt nok for å få full forsikringsdekning ved ulykker på sjøen.

Publisert

Dersom ulykken er ute på sjøen, kan det være dyrt å ikke ha papirkart. En rekke forsikringsselskaper gir i dag avkortning på 10 til 20 prosent av erstatningen for skader i forbindelse med grunnstøtinger, når båteier ikke har med seg papirkart om bord.

    Generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF mener at dette er gammeldags. Han vil ta til orde for at forsikringsselskapet Norske Sjø opphever praksisen om å kreve papirkart.

–    Kartplotter er i dag godt nok. Vi kan ikke lenger kreve at folk har med papirkart i skjærgårdsjeeper og alle type båter. Jeg vil ta til orde for at vi setter sluttstrek for avkortning i Norske Sjø om man ikke har papirkart, sier Kjelsrud til Båtliv.

I magasinet Båtliv 7 tok flere eksperter og forsikringsselskapet til orde for fortsatt bruk av papirkart. Statistikk fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall grunnstøtinger har gått opp de siste årene. Jørn Arve Pedersen i Redningsselskapet mener forklaringen er at man blir for bundet av det man ser på skjermen, og stoler på det uten å kontrollere at det man ser rundt båten stemmer.

Les hele artikkelen om plotter og sjøkart her (artikkelen er gratis for abonnenter):

Forsikringsselskapene krever papirkart

Hva mener du: Er Plotter godt nok? Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS