KONTROLL: Mannskapet på «Restless» skal ha kontroll over lekkasjen.

Langturseiler i Stillehavet kansellerte mayday-melding

«Restless» har kontroll på lekkasjen, og har lagt om kursen til et område med mer trafikk. 

Publisert Sist oppdatert

Lørdag rapporterte vi om en norsk seilbåt med to personer om bord som holdt på å synke midt i Stillehavet. Mannskapet klarte å få kontroll over situasjonen ved å begrense inntaket av vann så mye at pumpene klarer å ta unna for lekkasjen. For å berge båten valgte derfor skipperen å avblåse nødsignalet, og forsøke å seile til land. Skipperen holder kontakten med Hovedredningssentralen på Sola.

Posisjonen i går kveld var 10.57,25S og 115.04,37W.

Ny kurs

– Hovedredningssentralen for Sør-Norge hadde kontakt med «Restless» kl 0800 norsk tid. «Restless» bekreftet da at de ikke lenger anså seg til å være i en nødsituasjon. HRS SN har på det grunnlaget kansellert MAYDAY-relay signalet som ble sendt ut til fartøy i området, står det på Hovedredningsentralens nettside på søndag. 

«Restless» har lagt om kursen mer mot nord, mot Iles Marquises. Båten vil da seile i et område med mer skipstrafikk. Det er hele 1400 nautiske mil til øya, noe som vil ta 10 døgn i god bør. Tross for at nødmeldingen er kanselert, er ikke dramatikken over. Skipperen har tatt en riskio for å berge båten, men virker som at han vet hva han skal gjøre. Valget har nok vært langt fra enkelt. 

Været i området er for øyeblikket for dårlig til at mannskapet kan få gjort noen reparasjon, da dette innebærer dykking ved båten. Været er rapportert til å være liten kuling og regn.

Kontakt med skip

RoRo fartøyet «Oberon» er på tur mot New Zealand, og skal ha passert «Restless» i går kveld. Været skal ha vært for dårlig for at «Oberon»  skal kunne ha overført forsyninger til den norske langturseileren. 

«Restless» er er av typen Vinco 37, bygget i Sevrige på 80-tallet. 

 

LES: Norsk båt synker i Stillehavet

ØDE: «Restless» befinner seg langt fra land. Båten befinner seg midt mellom Galapagosøyene og Iles Marquises.