Kritisk for gravid i kantret jolle

Det ble svært dramatisk da en gravid kvinne og hennes ektemann kantret med jolla si utenfor Asmaløy på hvaler søndag. Redningsselskapet måtte kjøre båten sin på land for å komme ekteparet til unnsetning.

Publisert

Ekteparet skal ha vært på vei hjem fra en hyttetur i en 13 fots jolle, da de gikk på skjæret. Båten gikk rundt, og begge havnet i bølgene. Det var sterk vind og store bølger i området da jollen gikk rundt. Brannvesen, ambulanse, redningsskøyta og et Sea King redningshelikopter rykket ut til ulykkesstedet. Redningsmannskapene hadde store problemer med å komme til ekteparet, som var reddet i land på skjæret, skriver NRK.

- Vi måtte kjøre redningsskøyta opp på land for å komme fram til dem. Det var den eneste løsningen vi fant, da sjøen var så kraftig at vi ikke klarte å komme til dem på annen måte, forteller Ronny Pedersen, maskinist på redningsskøyta Sundt Flyer til NRK Østfold.

- Det var mye vind, og vi visste ikke tilstanden på de som var ombord. Det opplevdes som svært dramatisk, forteller Pedersen.

Redningsskøyta er nå på verft i Sverige, der skadene på båten blir reparert.

Ekteparet ble hentet av Sea King redningshelikopter og brakt til sykehuset i Fredrikstad. Mannen slapp uskadd fra ulykken, mens kvinnens tilstand var kritisk. Kvinnen var høygravid, og barnet ble forløst med keisersnitt, ifølge Sykehuset Østfold.

- Kvinnen var kritisk syk, og ble overført til Rikshospitalet i løpet av natten. Barnet ligger i respirator, og blir trolig overført til Oslo så snart det er mulig, opplyser kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Østfold, Anne Grethe Erlandsen til NRK.

Ved Rikshjospitalet opplyses det at kvinnens tilstand er noe bedret.

Powered by Labrador CMS