DYRESTE PÅ FINN: Den 14. januar 2022 var denne båten, en Sunseeker 116 Yacht, den dyreste på finn med en prislapp på 191 millioner kroner.
DYRESTE PÅ FINN: Den 14. januar 2022 var denne båten, en Sunseeker 116 Yacht, den dyreste på finn med en prislapp på 191 millioner kroner.

Medier: Sunseeker solgt fra Kina til Miami 

Manglende likviditet tvinger angivelig kinesisk konglomerat til å selge unna eiendeler. 

Publisert Sist oppdatert

I en måneds tid har det versert rykter om at båtprodusenten Sunseeker er i ferd med å bytte eierskap. 

I 2013 ble Sunseeker solgt til det kinesiske konglomeratet Dalian Wanda group for 320 millioner pund. Produksjonen og arbeidsplassene har derimot aldri forlatt Storbritannia. 

Nå melder flere medier, deriblant IBI news og Bloomberg , at Sunseeker er solgt igjen, denne gangen til det Miami-baserte investeringsfirmaet Lionheart Capital. 

Årsaken til salget skal være manglende likviditet hos Dalian Wanda group, som har ført til at de i den senere tiden har solgt unna store deler av sine eiendeler for å unngå konkurs.  Konglomeratet er blant annet Kinas største operatør av kjøpesentere.

Salget er ikke offisielt bekreftet av Sunseeker, men dokumenter fra britiske myndigheter skal ifølge marineindustrynews bekrefte intensjonen om dette.  

Sundal Yacht AS, eneforhandler av Sunseeker i Norge, sier til Båtmagasinet at de foreløpig ikke har mottatt noe konkret informasjon om hva et eventuelt eierskiftet vil innebære, men de sier at det eventuelt er sannsynlig at de nye eierne «vil satse mer». De sier at det eneste som per nå er på det rene er at det er forhandlinger på gang. 

*Oppdatert med kommentar fra Sundal Yacht kl. 12.47