LUKSUS SOM KOSTER: Totalt må du ut med 900 millioner kroner hvis du skulle finne på å kjøpe de ti dyreste båtene på Finn.
LUKSUS SOM KOSTER: Totalt må du ut med 900 millioner kroner hvis du skulle finne på å kjøpe de ti dyreste båtene på Finn.

De 10 dyreste båtene på Finn

Skulle du finne på å kjøpe alle de ti dyreste båtene som ligger på Finn.no, må du punge ut til sammen 900 millioner kroner.

Felles med alle de dyreste båtene som for tiden ligger på Finn.no er at de er helt nye, ingen av dem er forståelig nok lagervare hos norske forhandlere. Og de bygges nesten alle i Storbritannia. Her er de ti dyreste båtene på Finn:

10. plass

Princess V78

Billigste båt i 10 på topp koster bare drøye 52 millioner kroner. Ja, til du kommer ned til den dyreste. Men holder 80 fot og 38 knop kan dette være båten for deg. Princess V78 er flaggskipet i V-klassen. Se annonsen.

9.plass

Princess S78

Vi er da over på S-klassen, men også her like mange fot som forrige. Båten er mye av det samme, men med S-klassen får du også flybridge med på kjøpet. Prisen blir da nesten tre millioner kroner mer, altså nesten 52,3 millioner kroner, men til gjengjeld også betydelig mer plass. Se annonsen.

8. plass

Lagoon SIXTY 7

Hvis du tenker kvadratmeterpris er nok dette av båtene som gir mest for pengene blant de ti dyreste båtene. Dette er en katamaran med en bredde på hele 10 meter, og nesten akkurat det dobbelte i lengde. Prisen ligger på nærmere 55 millioner kroner fra den norske forhandleren. Se annonsen.

7. plass

Princess X80

Hadde det blitt båtmesse i Düsseldorf hadde Princess X80 vært en av premierevisningene. X80 er lillesøsteren til X95. Den nesten 62 tonn tunge båten har en toppfart på 26-28 knop utstyrt med 2 x MAN V12 (2x650 hk). Det er videre sengeplass for 8 personer. For denne nye moten på 80 fot må du punge ut i overkant av 61 millioner kroner. Se annonsen.

6. plass

Sunseeker 88 Yacht

Når båtene begynner å få yacht i navnet sier det seg selv at det begynner å koste. 88 Yacht har Sunseekers bransjeledende konsept 'Beach Club' som er tilgjengelig med doble teak trapper med innfelt LED-belysning. Drevet av tvilling MTU 10V 2000-er som standard, har hun plass til åtte gjester og fire mannskap i fullstendig luksus og komfort og er i stand til å nå hastigheter på opptil 28 knop. Prisen ligger på litt i overkant av 71 millioner kroner. Se annonsen.

5. plass

Sunseeker 90 Ocean

Er ikke 88 fot for Sunseekeren nok? Legger du til to fot er du oppe i Sunseeker 90 Ocean. Men når vi kommer opp i større båter drar det seg også fort i pris pr fot. Prisen for Sunseeker 90 Ocean nærmer seg 86 millioner kroner. Men da får du også med en salong på 50 kvadratmeter på kjøpet, samt stor flybridge og masse mer plass. Den nye yachtens ytre linjer er modifisert for å vise frem den friske design retningen til Sunseekers neste generasjon av større modeller. Les annonsen.

3. plass

Princess Y95

Synes du X-klassen til Princess blir for futuristisk design? Dette har Princess tatt høyde for når de også har lansert Y-klassen, som har mer klassiske linjer, men samtidig beholder fordelene fra den nye X-klassen. Y-klassen har i alt fire modeller, og minste starter på 72 fot, mens dette er den største i modellserien, og prisen i Norge ligger på om lag 108 millioner kroner. Les annonsen.

2. plass

Princess X95

Vi har allerede vært innom Princess X85. Legg til 15 fot og og nesten 50 millioner kroner, og du har en Princess X95 til 110 millioner. Da Båtmagasinet første gang skrev om X95, var det at det er ekstra fokus på god innvendig plass. Men ifølge produsenten skal uteplassen være om lag 10 prosent større, sammenlignet med tilsvarende båter. Og til tross for mer uteplass, skal inneplassen altså bli så mye som 40 prosent større. Se annonsen.

2. plass

Sunseeker 100 Yacht

Da er vi tilbake til nok en Sunseeker med yacht i navnet, men 12 fot lengre og 43 millioner kroner dyrere. Men blar du opp nesten 114 millioner kroner får du ikke bare en båt som er på akkurat hundre fot, men også en båt som er lansert så seint som høsten 2021. Les annonsen.

1. plass

Sunsseker 116 Yacht

Nå er det tydeliggjort at fotene koster, og det er Sunseeker 116 Yacht nok et eksempel på. Her har du altså samme modell som 100 Yacht, men 16 fot større. Prisen øker da med svimlende (for lesere med vanlig inntekt) 76 millioner kroner. Altså 4,8 millioner pr fot. Avrundet blir prisen i Norge 191 millioner kroner for yachten. Den norske forhandleren beskriver båten, eller rettere sagt yachten, som den ultimate luksusyachten for underholdning og stil. Båten er bygget på den velprøvde plattformen til den enormt populære forgjengeren, 115 Sport Yacht, men tar sofistikering til neste nivå med et spektakulært reimagined dekk og overbygning, åpen planløsning og stilig moderne interiør. Les annonsen.