Testguiden

VIKSUND 700 CABIN

Fem båter for hobbyfiske

Er du på jakt etter båt for hobbyfiske? I Båtmagasinets Testguide finner du 34 båter som egner seg for hobbyfiske på sjøen. Her har vi plukket ut fem hobbyfiskebåter under én million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Mange nordmenn er lidenskapelig opptatt av å fiske, og hobbyfiske er den mest populære aktiviteten for båtfolk her i landet.

I Båtmagasinets nye Testguide finner du 34 tester av båter i ulike prisklasser som egner seg til hobbyfiske. Testene er gjennomført av redaksjonene i Båtmagasinet og Båtliv fra 2010 til i dag. Prisene som er angitt gjelder på testtidspunktet.

16 av båtene lå da i prisklassen mellom 100 000 og 500 000 kroner, fem i prisklassen mellom en halv og en million kroner, fem i prisklassen en mellom til fem millioner kroner, og kun én av dem kostet over fem millioner kroner da vi testet båten i 2015.

Her har vi plukket ut fem av de rimeligste båtene som vi har testet i dette segmentet. Gå inn på Testguiden (Tester i menylinjen på toppen av nettsiden her), og skriv «Fiske» i søkefeltet for å få opp samtlige 34 tester.

Hobby 540 CC

540 CC er Hobbys versjon av «den ideelle fritidsfiskebåten». Og Lindås-bedriften eksperimenterer ikke: 540 CC er en klassisk glassfiberbåt, i nær slekt med en rekke konkurrenter med kjente nordiske navn.

Hobby 540 CC er en rimelig og romslig båt som også duger både som en praktisk skjærgårdstraktor og som en helt grei turbåt. Likevel er det primært fiskere kysten rundt produsenten fra Lindås sikter seg inn mot. «Hobbyfiskerens drømmebåt» sier Hobby selv om den robuste 17,5-foteren, som kom på markedet for vel to år siden. Siden introduksjonen er båten solgt i vel 150 eksemplarer, så en viss gjenklang har reklamen fått.

Hobby 540 leveres i tre utgaver; som en helt enkel, åpen båt med rorkultstyring, som en dobbel senterkonsoll-løsning og som en enkeltkonsoll-løsning. Det er dobbeltkonsoll-modellen som har solgt best, og det var denne utgaven Båtliv tok en nærmere kikk på i midten av august.

Båten kostet 161 100 kroner med 50 hk Suzuki da vi testet den i 2014.

Viksund 700 Cabin

Viksund 700 Cabin er en annerledes fiskebåt, med mye sjarm og en sympatisk prislapp.

Dette er en småpussig hybrid, basert på et eldgammelt With 20-skrog og forsynt med et overbygg som best kan beskrives som retro-futuristisk. Avslutt med at båten har to femtitallsbil-lignende baklys, og det er lett å skjønne at mange blir skeptiske til asiaten fra Askøy. Men det er det ingen grunn til. Viksund 700 er slett ikke perfekt i alle detaljer, men den duger som en komfortabel og rimelig rask fiskebåt og fjordkrysser for et enkelt og trivelig båtliv året rundt.

Båten kostet 309 000 kroner med 70 hk Suzuki da vi testet den i 2011.

Silver Hawk 540 CC

Silver står på mange måter for den stikk motsatte tilnærmingsmåten til sportsfiskekonseptet når vi sammenligner med Hobbys enkle og bastante glassfiberbåt. Her finner vi en kompleks konstruksjon med aluminium ytterst og glassfiber innerliner, et skrog med sportsbåtlinjer, mange påkostede detaljer, større motorer og – ikke minst – en betydelig høyere pris.

Silver Hawk 540 CC er ingen grunnleggende ny båt, men design og fargevalg er blitt stadig oppgradert siden lanseringen. Modellen fremstår nå som en elegant, lekker båt som åpenbart sikter seg inn mot å bli en del av det finske premium-segmentet, også etter at 540 CC er bygget om og relansert som en båt for fiskeentusiaster.

Silver Hawk 549 CC kostet 220 000 kroner med 60 hk Honda da vi testet den i 2014.

Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin

Merry Fisher 605 Marlin er en helt enkel fiske- og transportbåt til en rimelig penge. Kombinert inne- og utestyring er en original løsning som bidrar til lavere pris.

Merry Fisher 605 Marlin er en enkel, rendyrket fiske- og transportbåt med minimum av fasiliteter. Den har funksjonell dekkslayout med stort akterdekk og nedsenket sidedekk på styrbord side som gir lett adkomst til fordekk. På akterdekket er det nedfellbare benker i sidene, i tillegg til de to faste sitteplassene på hver side i forkant av motorbrønnen. Seteryggene på hver side er hengslet og fungerer også som porter ut til badeplattformen. Under en stor luke i akterdekket er det grei stuveplass samt adkomst til batteri, hovedstrømbrytere. At man må åpne denne luken for å komme til hovedstrømmen er unødvendig klønete. På fordekket har båten også dreggluke som kommer i konflikt med den hengslede baugstigen.

Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin kostet 356 700 kroner med 100 hk Yamaha da vi testet den i 2018.

Sting 600 Pro HT

Dette er båten for deg som har et oppdrag på sjøen, ute på hytta i skjærgården eller for deg med fiskedilla. Den er befriende ujålete - og ganske praktisk.

Polske Sting, som bygges hos Mirage, side om side med Nordkapp, har gjort stor suksess i Norge med sin usnobbete Pro-serie, båter som fremfor alt er beregnet for hobbyfiskeren. Nordkapp eier halvparten av det polske verftet og bestreber samme byggekvalitet på «First Price»-Stingen som på Premium Nordkapp, men på Sting er alt enklere.

Sting 600 Pro HT kostet 273 400 kroner med 75 hk Evinrude da vi testet den i 2019.

Tester du kan stole på! Søk i mange hundre båttester i Testguiden på batmagasinet.no, og finn test av båten du leter etter.