Lanserer Europas største guide med båttester

Båtmagasinet har lansert en guide med nær tusen båttester.

Er du interessert i båter? Da har vi i en gladnyhet til deg: Båtmagasinet har samlet tusen båttester i en søkbar database. Her kan du enkelt finne fram til tester av båter som interesserer deg.

Testguiden finner du ved å trykke på fanen Tester på toppen av denne siden, eller åpne Testeguiden direkte her.

Testene er gruppert på bruksområde, størrelse, prisområde, båttyper, merker, motortype og drivstoff.

Testguiden vår omfatter utelukkende redaksjonelle tester som journalistene i Båtmagasinet og Båtliv har utført for leserne på grunnlag av Redaktørplakaten. Dette er tester vi har utført gjennom de siste ti årene, og de fleste av båtene i Testguiden er fortsatt aktuelle på bruktbåtmarkedet.

Prismessig ligger hovedtyngden av båter vi har testet i prisklassen 100.000 til 500.000 kroner på det tidspunktet vi testet båten.

Vi har testet 219 båter under 20 fot (seks måter), i størrelsen 20 til 30 fot har vi testet 471 båter, i størrelsen 30-40 fot 166 båter og 73 båter over 40 fot.

SE VIDEOVISNING AV TESTGUIDEN:

Trygt og godt båtliv

– Båtmagasinets oppgave er å hjelpe leserne til et trygt og godt båtliv. Vi tester båter for å gi leserne et godt grunnlag for å velge båt. Gjennom Testguiden hjelper vi leserne til raskt å orientere seg i tester av båter på markedet, sier ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtmagasinet.

Båtlivsundersøkelsen viser at de fleste som kjøper båt, baserer seg på søk etter informasjon på internett, samtaler med familie og venner og tester i båtblader. Båtmagasinets abonnenter har fri tilgang til hele Testguiden, som fortløpende vil bli oppdatert med nye tester fra redaksjonen.

– Våre egne leserundersøkelser viser at leserne stoler på våre tester, og det er en viktig anerkjennelse fra våre oppdragsgivere, nemlig leserne. Båtkjøp er ofte en stor investering, og vi er ydmyke i forhold til oppgaven vår om å gi leserne et godt beslutningsgrunnlag, sier Nissen-Lie.