Smögen Poker Run

Gjennom regattafelt i 65 knop

Regattaseiler Peter Gustafsson fikk hendelsen på film, og ble sjokkert.

Publisert Sist oppdatert
UPOPULÆRT: Flere deltagere i Smögen Poker Run passerte regattaseilere og turseilere svært nært i høy hastighet, men området er uten hastighetsbegrensning.
UPOPULÆRT: Flere deltagere i Smögen Poker Run passerte regattaseilere og turseilere svært nært i høy hastighet, men området er uten hastighetsbegrensning.

Smögen Poker Run tok seg gjennom seilbåtene som deltok i den tradisjonsrike Hermanö Runt. Det ble ikke populært, tross for at det ikke er fartsbegrensninger i området. Smögen Poker Run er støttet av pengespillet «Betsafe» og hadde mange norske deltagere. Smögen Poker Run er egentlig ingen fartskonkurranse, men det så det ikke ut som at alle deltagerne hadde fått med seg. De raske motorbåtene tok seg fra Smögen til Käringön på innsiden av Gullholmen som ligger på Hermanö. Det var sørvest for Gullholmen at feltet i Hermanö Runt møtte feltet i Smögen Poker Run.

Det deltok over 40 seilbåter i Hermanö Runt.

Dårlig sjømannskap

På blur.se blir hendelsen diskutert. Her kommer det fram at noen kajakker krysset leden like før motorbåtene kom i høy fart. Mange fryktet ulykker under opplevelsen, og etterlyser hyppigere kontroll.

På Petersons Krog på Käringön hadde norske deltagere skrytt av at de hadde gitt finger’n til seilbåtene de passerte. Filmen til Gustafsson viser en Goldfish 29 som sirkler seg kun noen meter mellom to seilbåter i høy fart, men viser også at andre tar hensyn, og kjører sakte.

Les kommentarene her

 

Videoen viser at noen på en seilbåt forsøker å kaste en gjenstand på en av Poker Run-deltagerne.