Henla saken etter dødsulykke
Henla saken etter dødsulykke

Henla saken etter dødsulykke

Politiet har henlagt saken etter at en mann omkom da Forsvaret skulle demonstrere en RIB utenfor Holmestrand i mai i fjor.

Publisert

En amerikaner omkom 26. mai i fjor ved Langøya, utenfor Holmestrand, da seks personer havnet i sjøen. Etter ulykken kom det fram at båten hadde tatt en krapp sving, men det var uklart hva som eksakt hadde skjedd. Forsvaret besluttet etter ulykken å nedsette en granskningskommisjon.

– I henhold til bevisets stilling

Rapporten til granskningskommisjonen er ikke klar for offentligheten ennå, ifølge oberstløytnant Bent-Ivan Myhre. Forsvarsdepartementet besluttet å utsette offentliggjøringen av rapporten til politiet avsluttet sin etterforskning. I mars i år fikk den 44 år gamle føreren som også er offiser status som mistenkt. De overlevende forklarte at ulykken inntraff da båten tok en krapp sving i høy hastighet.

– Ut fra sakens opplysninger og etterforskningen har vi konkludert med at saken henlegges i henhold til bevisets stilling. Det er en vurdering av bevisene i saken som ligger til grunn, sier politiadvokat Eskil Bredesen ved Vestfold Politikammer til Båtliv. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Debatt om steppede skrog

Dødsulykken skjedde ned en av forsvarsvarets Goldfishbåter.  Forsvaret inngikk i 2009 en kontrakt med Goldfish om kjøp av ti RIB-båter til en verdi av 87 millioner kroner. Dette er båter med steppet skorg, og etter en ny dødsulykke i sommer med en RIB fra Goldfish har det blusset opp en debatt om steppede skrog.

Da forsvaret skulle ha ti nye båter, stilte de strenge ytelseskrav. Her er de funksjonelle og tekniske kravene:

-Stort fartspotensial, 50 - 70 knop

-Stor rekkevidde

-Gode sjøgående egenskaper og god manøvrerbarhet

-Høy grad av pålitelighet og god funksjonalitet

-Konstruksjon/materialvalg som sikrer operasjonsevne i både kaldt og varmt klima

-Skroglengde: 11 meter-Innenbords dieselmaskineri

- proppeldrift

-Plass og lastekapasitet til 12-14 personer

etterforskes

http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=602609

Powered by Labrador CMS