MONTERT: Den kompakte poseenheten ferdig montert i Uttern 65 DC. Foto Antisink
LIMES INN: Posemodulene limes på plass i rom hvor det er tilstrekkelig plass til at posene kan ekspandere. Utløser og CO2-flaske plasseres uavhengig av disse. Foto Antisink
GRÜNDERE: Christian K. S. Skeie (t.v.) og Geir E. Karlsen i Kristiansand har utviklet redningssystemet Antisink som nå skal distribueres via Flak AS.
I PRAKSIS: Tjøme Røde Kors er blant dem som har tatt i bruk den portable versjonen av Antisink. Ifølge Geir Karlsen er de nå også i dialog med flere andre, store redningsaktører. (FOTO: TJØME RØDE KORS).
MODULER: Avhengig av båtstørrelse, leveres Antisink med kassetter som inneholder de oppblåsbare posene.
OPPFINNER: Geir E. Karlsen forteller at det modulbaserte systemet foreløpig kan leveres til båter opp til cirka 35 fot.

Oppblåsbar «vest» skal hindre båten i å synke

Gründer Geir E. Karlsen i firmaet Antisink i Kristiansand har utviklet et system som skal hindre båter i å synke. Nå er det første installert i en ny Uttern 65 DC.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Geir E. Karlsen er Antisink et fastmontert sikkerhetssystem med stor løftekraft som utløses automatisk om det skulle komme vann ombord. Dette sikrer at båten holder seg flytende til hjelpen kommer. Antisink har nå etablert distribusjonssamarbeid med utstyrsgrossisten Flak AS i Kristiansand og lanserer systemet for fullt denne våren. Flere forsikringsselskaper gir nå rabatt ved montering av Antisink i fritidsbåter og tilskudd til montering i yrkesbåter.

– Vi har inngått avtale med Gjensidige og Frende på privatforsikring og Møretrygt på yrkesbåt. Nor-Dan Marine som produserer fiskesjarker har besluttet å tilby produktet til sine kunder, sier Geir E. Karlsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER