SANK: En elleve meter lang båt gikk ned ved kai i Kragerø fredag. Bare livflåten fløt.

Båt sank i stormen

Båt gikk ned i Kragerø. Mange skader meldt etter stormen i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Livflåten løste ut og lå og fløt da en elleve meter lang båt gikk ned ved kai i Kragerø fredag. Heldigvis kom ingen mennesker til skade. Stormen i helgen førte imidlertid til store materielle skader, forteller kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

- Vi har så langt mottatt rundt 150 skader på ulike typer bygninger, båter og biler etter uværet «Babet» fredag og lørdag, sier Voll. 100 av disse er bygningsskader, mest takskader. I hovedsak er det takplater og takstein som har løsnet eller er tatt av den sterke vinden.

Slagskader ved kai

- Når det gjelder biler, er flere truffet av gjenstander fra hus, hage og trær. Båter har stort sett fått slagskader ved kai, sier Voll.

Gjensidige har registrert flest skader langs kysten av Sørlandet, men også noen fra Rogaland.

 - Selv om det har vært en del materielle skader, ser det likevel ut som om de fleste har sluppet greit unna stormen. Vi er samtidig glade for at det ikke har vært alvorlige personskader, sier Voll.

Nå som vinden har roet seg – er det viktig at en tar turen til hytter og båter for å se at alt står bra til. Det gjelder også båter som ligger på land.

 - Selv om antall meldte skader ser ut til å avta, regner Voll med at forsikringsbransjen vil motta flere henvendelser utover i uken.