AVANSERT: Gulesider-appen har nå fått AIS, og muligheter til å planlegge ruter.
AVANSERT: Gulesider-appen har nå fått AIS, og muligheter til å planlegge ruter.

Gule Sider oppgradert

Appen til Eniro er blitt mer avansert, men fremdeles prisgunstig. 

Publisert Sist oppdatert
RUTE: Sikker planlegging av tur er ruteplanlegging. På Gule Sider er dette nå enkelt.
RUTE: Sikker planlegging av tur er ruteplanlegging. På Gule Sider er dette nå enkelt.

Gule Sider På Sjøen er en app som mange brukere foretrekker, mye fordi fremstillingen av kartbildet, og bruk av merker, er mer på linje med papirkartene. Appen er gratis, men får å benytte nye funksjoner som AIS og ruteplanlegging, så koster det litt. Da kan du også laste ned kartene, og bruke appen uten mobilnettet. 

Abonnement

Tidligere måtte man kjøpe Pro-versjonen for å få tilgang til offline-kart og andre mer avansert funksjoner. Nå kreves det abonnement for å få en fullversjon. En abonnementsordning gir utvikleren mer forutsettbare inntekter, og er blitt en løsning mange programutviklere benytter. Heldigvis er Eniro edruelig i prissettingen, og tar bare 139 kroner for ett helt år. 

Sverige og Finland også

Gratisversjonen gir deg blant annet fri tilgang til sjøkart for Norge, Sverige og Finland, GPS-posisjon på kartet og mulighet til å låse båtens posisjon på skjermen. Med fullversjonen av appen kan du i tillegg til de nye funksjonene nevnt annet opprette dine egne ruter og holde oversikt over alle fartøy over 45 meter med AIS i helikopterperspektiv. Du kan også laste ned deler av kartet offline slik at du ikke er avhengig av mobilnettet, noe som gjør navigasjonen tryggere.

Brukere som har kjøpt den tidligere Pro-versjonen av appen beholder naturligvis funksjonene de har betalt for, og dersom de ønsker tilleggsfunksjonene som er utviklet for 2018-versjonen kan de gå over til et abonnement og få det første året kostnadsfritt. 

Del dine spor

Du kan nå opprette dine egne interessepunkter i kartet, som for eksempel favoritthavner eller hvor du ankret opp sist sommerferie, og du kan synkronisere interessepunktene sammen med ruter og sporingsplott mellom de ulike enhetene du bruker.

- Med Gule Sider På Sjøen ønsker vi å levere et fullverdig supplement til navigasjonssystemet i fritidsbåter og vi har nå forbedret appen med funksjoner som vi tror båtførere vil finne veldig nyttige på sjøen i sommer,  sier Magnus Freden i Eniro. - Appen er populær blant brukerne våre og hadde 125 000 unike brukere i fjor. Vi forsøker å gjøre den stadig bedre fra sesong til sesong,  forteller Freden. 

Abonnementet for fullversjonen koster 139 kr i året.

SKJERMBILDER: Den nye appen er både elegant, enkel å bruke og billig.
SKJERMBILDER: Den nye appen er både elegant, enkel å bruke og billig.