MF SANDØY
I VINDEN: MF "SANDØY" kan ikke brukes i sterk vind.

Ny rutebåt kan ikke brukes i uvær

Den nye elferja i Brevik MF "Sandøy" kan ikke brukes i sterk vind. Det skaper sterke reaksjoner. 

Publisert Sist oppdatert

Den nye elferja i Brevik MF "Sandøy" klarer ikke å legge til ferjeleiet på Bjørkøya i uvær med sterk vind. Selv om det er bygget ny kai til 15 millioner kroner, mangler det støttekai som rutebåten kan anvende om det blåser kraftig.

Ferjeskandalen i Porsgrunn ser ingen ende i sikte. Den nye elferja MF «Sandøy», som ble kjøpt inn for rundt 71 millioner kroner, har måttet ligge i opplag i nær to år fordi politikerne hadde «glemt» å bygge nye ferjeleier. Det vil si, de hadde kranglet så lenge med driftselskapet over hvem som hadde ansvaret for å bygge de nye ferjeleiene, at da den nye båten ankom måtte den legges i opplag for det manglet kaier til den.

Politikerne bøyde til slutt av og erkjente ansvaret og deretter ble nye ferjeleier bygget. Nå viser det seg imidlertid at den nye elektriske rutebåten ikke kan benyttes i sterk vind. Den klarer rett og slett ikke å bruke ferjeleiet på Bjørkøya i uvær med sterk vind. Elferja krever derfor en ny støttekai for å anløpe øya i hardt vær.

Spleiset på nytt ferjeleie

Porsgrunn kommune har spleiset med hyttefolket på Bjørkøya om det nye ferjeleiet, som har kostet 15 millioner kroner. Nå viser det seg at heller ikke det nye ferjeleiet er tilstrekkelig – Dersom vi skulle ha bygget ny støttekai ville prisen ha vært 45 millioner kroner og ikke 15 millioner kroner, opplyser kommunalsjef Per Sortedal til avisen Varden. I følge avisen murres det blant hyttefolket over kansellerte avganger som en følge av uværet. 

Blir bedt om å holde seg hjemme

Da får passasjerene heller holde seg hjemme, skriver Porsgrunns Dagblad. Avisen har liten medynk med passasjerene som skal til Bjørkøya, og viser til at selv Color Line har innstilt flere avganger i det siste på grunn av uværet. Avisen foreslår at passasjerene i stedet ser på yr, fremfor å klage på at de blir sittende værfast på øya i uværet. Når vi samtidig kjenner forhistorien til ferjekaia, som Porsgrunn kommune i sin tid kjøpte av Herøya Arbeiderforening for 1 krone, så holder det med å svi av 7,5 millioner i spleiselaget med hytteeierne. Hvis de ønsker ei støttekai, må de rett og slett betale sjøl, mener Porsgunn Dagblad.