ÆRESPRIS: Haugesundkonferansens ærespris for 2022 overrekkes av statssekretær Vidar Ulriksen i Nærings- og fiskeridepartementet 10. mai, på Haugesundkonferansens første dag, til kystdirektør Einar Vik Arset i Kystverket.

Hedres for 300 års innsats

Lostjenesten har fått Haugesundkonferansens ærespris for 2022.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Haugesundkonferansen vil på denne måten hedre tjenestens bidrag til sikkerhet og fremkommelighet langs kysten i over 300 år.

«Æresprisen for 2022 tildeles den norske lostjenestens kvinner og menn, som med sin erfaring og kunnskap har bidratt til sikkerhet og fremkommelighet langs kysten i over 300 år ‒ ofte under krevende forhold og operasjoner. I tillegg er losene ofte en viktig bidragsyter i nød- og beredskapssituasjoner», heter det i en pressemelding.

ÆRESPRISVINNERE: Lostjenesten fikk Haugesundkonferansens ærespris for 2022. Bildet er fra et losoppdrag i Honningsvåg.

Haugesundkonferansen er en arena som samler en stor mengde maritime aktører. Her møtes bedrifter, FoU-miljøer, studenter, rederier, havner, tjenesteleverandører, offentlige etater og politiske beslutningstagere.

40 000 oppdrag i året

Lostjenesten utfører om lag 40 000 oppdrag i året, og har sju losoldermannskap med 25 losstasjoner i Norge, fra Svinesund til Grense Jakobselv. Tjenesten består av rundt 300 loser og er operativ og tilgjengelig 24 timer i døgnet, hele året.

– I senere år finner vi eksempler som ikke bare vitner om høy kompetanse, profesjonalitet og engasjement, men også evnen til å tenke kreativt for å løse krevende situasjoner ‒ ofte under krevende forhold. Vi er derfor stolte av å kunne tildele årets ærespris til den norske lostjenesten, sier styreleder i Haugesundkonferansen, Jon Leon Ervik, i pressemeldingen.

Prisen for 2022 ble overrakt av statssekretær Vidar Ulriksen i Nærings- og fiskeridepartementet og kystdirektør, mens Einar Vik Arset mottok hederen på vegne av losvesenet.

Tidligere æresprisvinnere

  • 330 Skvadronen
  • Forbundet Kysten
  • Redningsselskapet
  • Rederiene Wilh. Wilhelmsen og Bergesen d.y.
  • Tor-Christian Mathiesen, Det Norske Veritas
  • Mannskapet på MS «Tampa»
  • Sjømannskirken