PASS PÅ: Den fredelige båtplassen er ikke ufarlig. I april druknet to personer i norske småbåthavner.

Tre personer druknet i april

Tre personer omkom i drukningsulykker i april. Så langt i år har 23 personer druknet i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dette viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Antallet druknede er én mer enn på samme tid i fjor. To av april-ulykkene skjedde i småbåthavner mens én person mistet livet i forbindelse med dykking. Alle de tre var menn.

Mellom januar og april druknet 20 menn og tre kvinner i Norge. Åtte av ulykkene har skjedd i Agder, mens seks personer har druknet i Nordland. Vestland har hatt tre drukningsulykker så langt i år, mens to personer har druknet i henholdsvis Møre og Romsdal og Rogaland. Både Finnmark og Østfold har hatt én drukningsulykke.

Redningsselskapet oppfordrer alle til å tenke sikkerhet, sjekke vester og annet redningsutstyr - og ikke tro at de tidlige sommerdagene vi fikk i månedsskiftet april-mai innebærer sommertemperaturer i vannet. For sjø- og vanntemperaturene er fremdeles under ti grader de fleste steder i landet.

– Det er viktig å være klar over at det fremdeles er vinter i vannet, selv om det allerede har vært flere dager med sommertemperaturer i lufta mange steder, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

Det er lett å undervurdere hvordan kroppen reagerer i møtet med vann som er under 15 grader. Kaldt vann kan få deg til å gispe etter luft, og puste ukontrollert, noe som øker faren for å puste inn vann og drukne, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.