ÅPNET: Tonje Brenna åpnet RS Trygg i vann med å knuse en vannballong.

Nytt, nasjonalt sikkerhetsprogram

Kunnskapsminister Tonje Brenna åpnet i dag opplæringsprogrammet RS Trygg i vann.

RS Trygg i vann er er offentlig-privat samarbeid i regi av Redningsselskapet og vil tilbys skoler i hele landet. Programmet i utendørs selvberging og livredning i sjø og vann inngår også i Redningsselskapets drukningsforebyggende arbeid, og er et viktig tiltak i en visjon om at ingen skal drukne, skriver organisasjonen i en pressemelding.

ØVELSE: Kunnskapsministeren fikk prøve seg på hjerte- og lungeredning.

Høsten 2020 kom det nye kompetansemål for svømming, livredning og selvberging med særlig fokus på øving ute i naturen. Det nye kurset er utviklet av Redningsselskapet i Bergen, med støtte fra Stiftelsen Dam og Tryg Forsikring. En gave fra Sparebankstiftelsen DNB har bidratt til at RS Trygg i vann også vil tilbys nasjonalt.

RS Trygg i vann gjennomføres i perioden september til april, og består av en teoretisk del og en praktisk del, som Redningsselskapet gjennomfører ved land og i sjø eller vann.

– Her er vi helt avhengig av å samarbeide, både frivilligheten og kommunene og skolene. Det Redningsselskapet gjør med å sørge for at elevene får øve seg ute, i naturlige, litt råere omgivelser er veldig viktig, sa Tonje Brenna, da hun foran de oppmøtte på Noatun i Horten åpnet RS Trygg i vann ved å knuse en vannballong.

Sammen med elever fra Borre ungdomsskole fikk hun prøve seg på flere av øvelsene som inngår i kurset, blant annet kameratredning, kasteline og å bli reddet opp på et SUP-brett.