GJENGANGER: Elias har blitt et vanlig syn å se på båtmesser i Norge, og er ett av verktøyene messene bruker for å nå og engasjere de yngre.
GJENGANGER: Elias har blitt et vanlig syn å se på båtmesser i Norge, og er ett av verktøyene messene bruker for å nå og engasjere de yngre.

Flere messer gjør det merkbart at sesongen er i gang

Til helgen vil flere store og små båtutstillinger ta sted rundt om i landet. Båtsesongen er utvilsomt i full sving.

Stavanger Båtmesse, som trolig er helgens største, vil bli arrangert fredag til søndag ved oljemuseet i Børevigå. Messeansvarlig Torbjørn Wold mener at messen vil være en fin samlingsplass for store og små, private og profesjonelle:

– På messen vil du få muligheten til å møte noen av de mest kjente båtforhandlerne i bransjen, som vil presentere et stort utvalg av båter og utstyr. Barna vil også ha sjansen til å møte Elias. I tillegg er messen en god mulighet for bedrifter å knytte kontakter og utvide nettverket sitt, sier Wold i en pressemlding.

Nevneverdige utstillere inkluderer Princess, Nautic Norway, Raymarine, Viknes/Skilsø og Stavanger bådsenter.

Nytt boatshow

Nytt av året er Moss Boatshow, som vil foregå denne helgen langsmed kanalen i Moss. Båtutstillingen, som blir omtalt som «den første lokale båtmessen i Mosse-regionen» er satt opp i regi av Keys Marineservice, Moss båt & motor, Fuglevik Båtservice og Son Marine Service.

NYTT: Moss boatshow virker å ha mange av de samme utstillerne som deltar på Tønsberg boatshow helgen etter.
NYTT: Moss boatshow virker å ha mange av de samme utstillerne som deltar på Tønsberg boatshow helgen etter.

Også her vil Elias være tilstede, og lørdag kl 14:00 vil Moss havn døpe «Norges første elektriske arbeidsbåt under 8 meter». Blant utstillerne her finner vi mange motorprodusenter, blant dem er Mercury, Yamaha, Suzuki, Honda og Tohatsu. Flere båtprodusenter tar også turen; Nordkapp, HR, Yamarin, River og Micore vil alle være tilstede og stille ut båter.

Gratis

Båtmessene i Stavanger og Moss vil ha gratis inngang, noe de på sine nettsider forklarer er ett av grepene, foruten Elias, som de har tatt for å få flest mulig innom, med speseilt fokus på å nå de unge. Dette er i tråd med Tønsberg Boatshow sin innstilling, som vil ta sted neste helg. I fravær av sjøen for alle har flere aktører prøvd å fylle vakuumet det etterlot, og deres startegi virker å være basert på å skape folkefest, fremfor en båtmesse for spesielt interesserte.

Bruktbåt i Drøbak

Heitmann Marin i Drøbak vil og ha et arrangement i helgen: «Vintersesongens siste åpne helg». Grunnen til at den er «den siste» fremfor «den første» skyldes deres system for omrokkering av båter gjennom sesongen:

– Vi holder åpent alle hverdager hele året igjennom, men vår innendørs utstillingshall tømmes for båter ganske snart. Ønsker du deg ny båt til sommeren, eller har begynt å tenke på å bytte neste sesong, er det fortsatt noen muligheter. Vi kan vise deg både nye og brukte båter, skriver Heitmann Marin i en pressemelding.