Bruktbåter under 500 000 kroner

MYE FOR PENGENE:
Båtlivet trenger ikke
koste skjorta. For mellom
100 000 og 500 000 kroner
får man alt fra fine
daycruisere til bobåter.
MYE FOR PENGENE: Båtlivet trenger ikke koste skjorta. For mellom 100 000 og 500 000 kroner får man alt fra fine daycruisere til bobåter.

De smarte budsjettvalgene

Selv med et begrenset budsjett kan båtdrømmen bli virkelighet. Fine dagsturbåter får man for rundt 100 000 kroner. Og i prisklassen mellom 200 000 og 500 000 kroner kan man gjøre gode kjøp både på nyere dagsturbåter og eldre familiebåter.

Publisert Sist oppdatert

Det første spørsmålet man bør stille seg før båtkjøpet er hvilket behov båten skal dekke og snevre inn søket. Når valget av båttype er tatt, bør man se etter modeller fra kjente produsenter som har vært solgt i store volumer gjennom flere år. Kjente volummodeller har et større marked enn båter som ikke er så godt etablert i markedet og som det er solgt få av. At det finnes mange av den samme båtmodellen, og at båtmerket er utbredt og godt kjent, innebærer også at annenhåndsverdien er mer forutsigbar.

Skaff deg oversikt

Styr klar av «unike» båter eller båtmerker som du aldri har hørt om. Du kan lett få kjøpt en båt av lite kjent merke billig, men den vil sannsynligvis også være vanskelig å få solgt igjen. Det er dessuten enklere å få tak i blant annet reservedeler om man velger sterke merkevarer som har vært på markedet lenge. Er du en uerfaren båtkjøper, er vårt råd at du orienterer deg om hvilke produsenter og båtmerker som har solgt bra i Norge gjennom mange år. Litt systematisk arbeid på finn.no vil være til god hjelp når du skal orientere deg i markedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS