Vene Båt i Helsinki/Båtliv

Bunnsolid premierenyhet fra Navico

Sonar Charts Live fra Navionics ble for alle Simrad, Lowrance og B&G eiere i Europa tilgjengelig på Vene Båt i Finland

Publisert Sist oppdatert

Den nye «Live» funksjonen gir alle nyere instrumentene fra Navico bunnkartvisning av kartløsningen direkte på skjermen, uten bruk av tungvinne Wifi, nettbrett eller appløsninger.

Dette betyr at Navico har gjort det samme som Raymarine, og gitt kundene sine tilgang til kartløsningen som løfter hele kartprosessen til et nytt nivå. Dette gjelder spesielt for sportsfiskere, dykkere og teinefiskere. Nå kan kundene produsere egne og ekstremt nøyaktige sjøkart fra ekkoloddets egne dybdemålinger. Resultatet er et pinlig nøyaktig og nytt kartlag, som med halvmeters dydbekurver viser alt slik det er. Dette legges oppå det vanlige kartet, og kan brukes og oppleves direkte på skjermen. En «knapp» skur effekten av eller på.

Tekten fortsetter under videoen

Foreløpig er det kun Navionics + brukere som får dette og det er begrenset til en 40 timers loop om du ikke lagrer datene i Inside Genesis, slik som man har kunnet gjort tidligere. Ryktene om en oppdatering med langt større lagringsplass er allerede i gang.

Det vil altså si at det fra alle de fem store sportsfiskeekkolodd produsentene har sluttet med komplekse og forvirrende løsninger. Nå er det såre endelig enkelt. Humminbird står foreløpig igjen som den eneste som tar betalt for sin løsningen via egne kort som også gir flere funksjoner.

Husk at det finnes begrensninger for logging av kart i sjøen i Norge.