KURS FOR BODØ: Tom Inge Karlsen la ut fra Bergen i dag. Om 40 dager fortøyer eventyreren i Bodø.
KURS FOR BODØ: Tom Inge Karlsen la ut fra Bergen i dag. Om 40 dager fortøyer eventyreren i Bodø.

Fra Bergen til Bodø i 15 fots Rana!

Galskap eller godt sjømannskap? Det siste, sier Tom Inge Karlsen fra Bergen. Da han mistet jobben, begynte han å planlegge en båtekspedisjon som har gitt masse ny energi. I går startet han på turen fra Bergen til Bodø i sin 15 fots 1995 modell Rana 15 med 25 hester på hekken. Sikkerheten trumfer alt på den 40 dager lange turen, forsikrer eventyreren.

Publisert Sist oppdatert

- Lengden på dagsetappene er avhengig av været, sier skipperen på Blink III. Han la ut fra Vågen i Bergen onsdag 7. april og ankret opp i Puddefjorden senere på dagen. Det viser at sikkerheten trumfer alt. Det var røffere forhold utpå enn hva han var forespeilet. Sånn skal han ha det de neste 40 dagene, korte eller lange dagsetapper er det værgudene som bestemmer.

Verdens barskeste kyst – i liten båt

Ideen om den 1000 nautiske mil lange turen i liten båt langs verdens barskeste kyst tok tak i ham etter at logistikkjobben i et drillingselskap plutselig forsvant under kornoaen. Han måtte omprogrammere hodet for å skape ny energi og fant da ut at ekspedisjonen i en liten båt fra Bergen til Bodø var en knallgod idé for å få utfordringer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS