Kruser jobber med omstrukturering

PROBLEMER: Christer Ervik og båtpoolen Kruser har stoppet all utleie av båter inneværende sesong og skal jobbe med en restrukturering av selskapet.
PROBLEMER: Christer Ervik og båtpoolen Kruser har stoppet all utleie av båter inneværende sesong og skal jobbe med en omstrukturering av selskapet.

Stopper utleie av båter

Ifølge flere medier stopper båtdelingstjenesten Kruser sin utleievirksomhet i Norge. Kruser har hatt virksomhet rundt Oslofjorden og Bergen, men nå stopper de utleie inneværende sesong, uttaler daglig leder og grunnlegger Christer Ervik til Budstikka.

Publisert Sist oppdatert

Konseptet med båtdeling, eller båtpool, er at man gjennom å tegne et abonnement kan booke og bruke båter som er tilgjengelige i en pool i havnene hvor leverandøren har båter liggende. Kruser har basert seg på utleie av elbåter fra Green Waves, X Shore, Rand, Bold og JR Yachts.

I februar skrev Båtmagasinet at likviditeten i selskapet var presset og at selskapet ville hente inn tre millioner kroner gjennom en emisjon.

Ifølge proff.no hadde Kruser AS et underskudd på 6,8 millioner kroner i 2022. Det samlede underskuddet siden oppstarten i 2020 over 10 millioner kroner før skatt.

Ifølge Budstikka har selskapet hatt store tekniske problemer med båtene, og daglig leder sier til avisa at båtene rett og slett ikke fungerer.

– Problemene er langt mer omfangsrike enn vi kunne ha trodd var mulig. I tillegg er utleiekapasitet svært begrenset fordi vi bare fikk levert 10 prosent av de nye båtene vi bestilte i fjor - på grunn av utfordringer med corona og krigen i Ukraina. Vi klarer derfor ikke å levere den tjenesten vi ønsker, selv om bookingsystemet og konseptet vårt altså fungerer slik vi og medlemmene våre ønsker og forventer, sier Christer Ervik til Budstikka.