Lær av Pål Virik Nilsen

Trim baugen opp i medsjø

Å kjøre i medsjø kan være krevende. Det gjelder å få baugen opp, og holde balanse i båten.

Publisert Sist oppdatert

Når du innhenter bølger kan båten begynne å vake, og i verste fall dykke forskipet ned i bølgen.

Løft baugen opp for ikke å dykke ned i sjøen du innhenter, råder Virik Nilsen. Det gjør du ved å trimme motoren ut. Generelt er det slik med powertrimmen på gasspaken at når du trimmer motorene inn går baugen ned, og når du trimmer motorene ut går baugen opp.

Virik Nilsen er vanligvis forsiktig med å bruke flaps, men sier at du kan kjøre flapsene litt ned når du kjører i medsjø.

Også i medsjø må du våge å gasse litt i forkant for å angripe bølgen.

Opplev båtkjøring med VR

Båtliv har laget flere 360 graders videoer fra båtturen med Pål Virik Nilsen. Videoene spenner over ulike temaer som planlegging av turen, sikkerhet i rask båt, trimming av båt og tips for kjøring i medsjø. Vi vil legge ut flere videoer i dagene som kommer, og avslutter med en større artikkel om trygg båtkjøring i Båtlivs sommerutgave.

Helt propell

Pål Virik Nilsen lærer oss trygg kjøring

Pål Virik Nilsen  holder dagskurs med teori og praksis for folk som vil få mer glede og sikkerhet ut av båtkjøringen sin. Sandefjordgutten (fra Virik, for lokalkjente) har 27 års erfaring som racebåtkjører i både offshore og rundbane, og har skrevet flere bøker om båtkjøring. Han er tidligere verdensmester, australsk mester og norgesmester. Se mer om Pål Virik Nilsen på hans egen hjemmeside www.palviriknilsen.com.