Lær av Pål Virik Nilsen

Slik svinger du i fart

Se deg over skulderen før du svinger, og hold hånden klokken 11 på rattet.

Publisert Sist oppdatert

Se deg alltid over skulderen før du legger båten inn i en sving, formaner Pål Virik Nilsen. Båter kan komme bakfra i enda større fart enn deg.

Det kan ofte være lurt å dra av gassen. Da vil båten gå ned med baugen automatisk. Om du vil beholde farten inn i svingen, må du trimme motoren litt inn for at båten skal få godt feste i vannet gjennom svingen.

Hold hånden på klokken 11 på rattet. Da har du god kontroll over rattet begge veier.

Opplev båtkjøring med VR

Båtliv har laget flere 360 graders videoer fra båtturen med Pål Virik Nilsen. Videoene spenner over ulike temaer som planlegging av turen, sikkerhet i rask båt, trimming av båt og tips for kjøring i medsjø. Vi vil legge ut flere videoer i dagene som kommer, og avslutter med en større artikkel om trygg båtkjøring i Båtlivs sommerutgave.   

Helt propell

Pål Virik Nilsen lærer oss trygg kjøring.
Pål Virik Nilsen lærer oss trygg kjøring.

Pål Virik Nilsen  holder dagskurs med teori og praksis for folk som vil få mer glede og sikkerhet ut av båtkjøringen sin. Sandefjordgutten (fra Virik, for lokalkjente) har 27 års erfaring som racebåtkjører i både offshore og rundbane, og har skrevet flere bøker om båtkjøring. Han er tidligere verdensmester, australsk mester og norgesmester. Se mer om Pål Virik Nilsen på hans egen hjemmeside www.palviriknilsen.com.