MER UTFORDRENDE: Etter å ha tatt båtførerprøven skal du også lære å kjøre båten.
MER UTFORDRENDE: Etter å ha tatt båtførerprøven skal du også lære å kjøre båten.

Flere tilbyr praktisk båtførerkurs

I mangelen på praktisk del i båtførerprøven er det stadig flere som tilbyr slike kurs.

Publisert Sist oppdatert

Båtførerprøven blir gjennomført på rekordtid, og har ikke et snev av praktisk kjøring. Dette er noe blant annet Tryggombord ønsker å gjøre noe med, men som også tilbyr denne muligheten med at kursdeltageren kan bruke egen båt.

LES OGSÅ: Kunsten å legge til kai

– Det er ikke lett å kjøre båt. Vi mener at med praktisk kunnskap er det lettere å få båtlivet til å bli så herlig som det kan være, sier Sam Aasland hos Tryggombord. Når det gjelder føring av båt under 15 meter er det ingen krav til kunnskap.

 

LES OGSÅ: Halvparten har ingen båtkompetanse

– Det er utenkelig å ta bilsertifikat bare basert på teorikunnskap, påpeker Aasland. Han forteller at kurset de tilbyr er på fire timer, og gir en innføring i det grunnleggende med å kjøre båt. Noe av det båtføreren lærer er da å legge til og fra brygga, manøvrering inn til båtplassen og i trange sund. I tillegg tar den praktiske kjøringen for seg legge til for anker i naturhavn, noe som trolig mange båtførere er usikre på, og kan være med å utvide båtlivet.

LES OGSÅ: Knopet over alle knuter

En gjennomgang Båtliv har gjort viser at det er flere som tilbyr praktisk kurs, også med egen båt, og flere aktører har påpekt at praktisk kjøring bør bli en del av den obligatoriske båtførerprøven. Da Båtliv spurte de politiske partiene før Stortingsvalget svarte tre partier at båtførerprøven også bør ha en praktisk del, og det var Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de Grønne.

Powered by Labrador CMS