

Windy opp av bølgedalen
Etter mange år med underskudd landet Windy i fjor et solid overskudd med lansering av nye modeller.
Med briten Trevor Fenlon ved roret har Windy fått opp farten igjen i salget. Fenlon overtok styringen av Windy-skuta i september 2019 etter Knut Heiberg-Andersen. Offisielle regnskapstall viser et lite driftsunderskudd på nær to millioner kroner i 2020, men i fjor ble det altså solid overskudd, viser regnskaper som ennå ikke er reviderte.
Ifølge Fenlon omsatte Windy i 2021 for 290 millioner kroner, opp 25 prosent fra året før. Han sier til Båtmagasinet at driftsresultatet lander godt over ti millioner kroner. Sist Windy gikk med overskudd var i 2018, da det ble et beskjedent driftsresultat på tre millioner kroner.
Hegnar
Siden finanskrisen i 2008 har Windy hatt samlede underskudd på nær 200 millioner kroner. Den vanskeligste tiden var fra 2008 til 2013 da selskapets samlede underskudd nådde nesten 120 millioner kroner, ifølge hegnar.no. Ifølge Proff.se hadde Windy etter 2020-regnskapene ikke lenger tilfredsstillende likviditet eller lønnsomhet, og selskapet hadde svak likviditet. Salgsvekst og overskudd er dermed svært kjærkomment for den gamle kjempen i norsk båtbransje, som nå har hovedkontor i Västervik i Sverige, mens produksjonen er delt mellom Sverige og Polen. Selskapet eies helt og holdent av Trygve Hegnars holdingselskap Periscopus AS, og den kjente redaktøren og finansmannen er fortsatt styreleder i Windy, ifølge offentlig informasjon.
Modeller
–Historisk har Windy hatt gode og dårlige år. Vi har investert tungt i merkevaren og forhandlernettverket. Restrukturering koster alltid penger. Vi sluttet med å skreddersy spesialmodeller for enkeltkunder i 2020, og fokuserer nå på SR-serien med semi-custom høykvalitets tendere og på vår Sports Serie. Nylig lanserte vi Windy 37 Shamal og snart kommer Windy 34 Alizé, sier Fenlon til Båtmagasinet. I fjor høst ble både SR28CC og tenderflaggskipet SLR / SR 60 lansert.
Fenlon forteller videre at Windy har investert tungt i produksjonsanlegget i Sverige, og at de har begynt å selge båter i Nord-Amerika. Det skjer for tiden en omfattende konsolidering med sammenslåinger i båtbransjen, men ifølge Fenlon har Windy ingen slike planer. –Vi har en sterk og langsiktig eier, og er fornøyde med det, sier han til Båtmagasinet.