Lær av Pål Virik Nilsen

Sørg for å ha utstyret i orden

Vest er obligatorisk, og dødmannsknappen bør festes rundt låret.

Publisert Sist oppdatert

Sørg også for at utstyret er i orden når du legger ut på tur. Vest eller flyteplagg er obligatorisk. Ta gjerne også på vindjakke og solbriller, eller slalombriller om du skal kjøre ordentlig fort. Solbrillene blåste av nesen da vi passerte 70 knop i Virik Nilsens Goldfish 28 Tender.

På sjøen er det ofte kaldere enn på land, og særlig når du beveger deg fort. Solbriller gjør det enklere å se når det er reflekser i bølgene og vinden kanskje ellers gir deg tårer i øynene.

Dødmannssnoren er en svært viktig del av sikkerhetsutstyret. Den sørger for at motorene stopper om du mister balansen, og i verste fall kastes over bord. Snoren fester du rundt låret slik at den ikke kommer i veien når du bruker hendene til å styre og gasse, opplyser Virik Nilsen.

Opplev båtkjøring med VR

Båtliv har laget flere 360 graders videoer fra båtturen med Pål Virik Nilsen. Videoene spenner over ulike temaer som planlegging av turen, sikkerhet i rask båt, trimming av båt og tips for kjøring i medsjø. Vi vil legge ut flere videoer i dagene som kommer, og avslutter med en større artikkel om trygg båtkjøring i Båtlivs sommerutgave.

Helt propell

Pål Virik Nilsen  holder dagskurs med teori og praksis for folk som vil få mer glede og sikkerhet ut av båtkjøringen sin. Sandefjordgutten (fra Virik, for lokalkjente) har 27 års erfaring som racebåtkjører i både offshore og rundbane, og har skrevet flere bøker om båtkjøring. Han er tidligere verdensmester, australsk mester og norgesmester. Se mer om Pål Virik Nilsen på hans egen hjemmeside www.palviriknilsen.com.