Båter i sjøen 2022

Cormate stiller med nyheten T28
Mykplastprodusenten River lanserer ny modell.
Champagnen står klar til servering på Swan Shadow
Størst og minst på Båter i sjøen.
Gjennomført design hos italienske Invictus.
Norskapp stiller med et bredt utvalg modeller.
Baug 21 er en helt ny. norsk satsing fra Måløybedriften Seatechnology.
Askeladden stiller ut en rekke modeller på årets utstilling.

Sniktitt på Båter i sjøen

I morgen (torsdag 1.9) åpner den flytende båtutstillingen i Oslo, og vi har tatt en sniktitt på nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Se bildespesial og video

Norske Ibiza, Windy og Cormate stiller ut nyheter på Båter i sjøen. Det gjør også nye, norske Baug, mykplastprodusenten River Boats fra Fredrikstad, italienske Invictus, finske Aquador, slovenske Greenline og norske Coronet.

Seaside 23 og Sportling 610 er også to norske båter, som stilles ut på Båter i sjøen denne uka.

Fiske og transport

- Baug Tjueen er en ren skjærgårdsjeep med fire seter. Vi fokuserer ikke så mye på sitteplasser i første omgang, men henvender oss til kunder som legger vekt på sjøegenskaper og praktiske dekksløsninger. Derfor har vi prioritert et godt dekksareal til fiske og transport i utviklingsprosessen, har Christian Carlson i Seatechonology AS tidligere sagt til Båtmagasinet. Måløybedriften eier datterselskapet BAUG Boats AS.

Italienske Invictus GT280S er en middelhavsversjon av det Windy-konseptet, med førerkonsoll, stor solseng forut og mer komfort i lugaren under dekk. I god italiensk stil er også dekslene på utenbordsmotorene spesialdesignet for å matche stilen til Invictus.

Norske Ibiza Boats vender litt tilbake til røttene når de kommende sesong lanserer en ny senterkonsollbåt, som er en videreutvikling av 801 Sport Cab. Den nye båten har fått navnet 801 Sport har en stor og smart solsengløsning foran konsollen.

Mens trenden helt klart er utenbordsmotorer, går nordmannen Egil Ranvig og Cormate sine egne veier med den nye T28. De kombinerer klassiske formspråk med innenbordsmotor i en walkaroundbåt med overnattingsmulighet under dekk.

Coronet gjennoppstår

Finske Aquador har fått norsk bistand da de satte i gang sin største modellfornyelse noen sinne. På Båter i sjøen er familieturbåten Aquador 300 HT, som er den første i en ny generasjon fra den Nimbus-eide produsenten. De har også på beddingen en 25-foter med utenbordsmotor, men også en modell rundt 40 fot. Det er den norske Karl-Marius Norschau som designet den nye modellserien.

Med hjelp fra blant annet norske investorer er legendariske Coronet i ferd med å gjenoppstå. Danske Coronet var en av de sterkeste merkevarene i Europa sammen med Fjord for 40 år siden, og på Båter i sjøen finner vi Coronet 35 Suncruiser som er basert på et 32-fots Coronet-skrog som er modernisert – med mye av det opprinnelige DNAet i behold.