Ny Ibiza 801 Sport

NY VERSJON: Ibiza 801 Sport er en ny versjon av 801 Sport Cab som ble lansert i 2015.

Fornyer «vestpåbud»-båten

Det har gått 31 år siden Ibiza Boats lanserte Ibiza 19 Sport. Skjærgårdsjeepen med styrekonsoll som skulle bli synonym med en hel generasjon landstedbåter, sammen med modeller som Ibiza 16 Sport og 20 Sport. Under Båter i sjøen i september lanseres neste generasjon skjærgårdsjeep fra Ibiza, nemlig 801 Sport.

Publisert Sist oppdatert

Den rendyrkede «skjærgårdsjeepen», som var en svært populær dagstur- og landstedbåt på 1990-tallet, havnet i skyggen av volummodeller som bowridere og daycruisere med overnattingsmulighet utover 2000-tallet. Båter med senterkonsoll har kommet og gått fra mange nordiske produsenters modellprogram med jevne mellomrom. Denne sesongen vender norske Ibiza Boats igjen tilbake til røttene når de lanserer modellen Ibiza 801 Sport. Fra starten tidlig på 1990-tallet var nettopp senterkonsollmodeller store salgssuksesser, og med 801 Sport er sirkelen i denne omgang sluttet.

Vakte oppsikt

Ibiza 801 Sport er en ny og mer sport utgave av Ibiza 801 Sport Cab som kom på markedet i 2015. Da vakte den oppsikt, ikke minst på grunn av lengden, som var en centimeter lenger enn 8 meter og som dermed gjorde at den gikk klar av påbudet om bruk av redningsvest i fritidsbåter under åtte meter som ble innført 1. mai 2015. Båten hadde toalett og køye i konsollen, samt en byssemodul under sittebenken. Modellen ble imidlertid ingen volumselger sammenlignet med produsentens daycruisere og bowridere og ble derfor tatt ut av produksjon.

NORGE: Ibiza Boats produserer fortsatt sine båter i Froland ved Arendal. 801 Sport er høstens nyhet fra landstedbåtprodusenten.

Ny versjon

Nå vender den tilbake i en ny versjon. Skroget er beholdt og er det samme som på 801, men med et rendyrket senterkonsolldekk med en smart solsengløsning foran konsollen og vendbare stoler som gjør at man kan sitte fem personer rundt bordet akter. Også nye 801 har kraftige fenderlister, inkludert en list som er strukket fra badeplattformen og langt frem på skroget, noe som gjør at man i mindre grad trenger å fender.

SOLSENG: I Ibiza 801 Sport kan sitteplassene foran konsollen konverteres til solseng med hengslede puter.

Nye Ibiza 801 Sport vil bli tilgjengelig med motorer opp til 400 hk. Båten blir lansert under den flytende båtmessen Båter i sjøen på Aker Brygge i september.