Båter i sjøen 2022

INNENBORDS: Cormate T28 er en ny weekendcruiser med innenbordsmotor signert Egil Ranvig
INNENBORDS: Cormate T28 er en ny weekendcruiser med innenbordsmotor signert Egil Ranvig

Spennede båtnyheter på Båter i Sjøen

Norske Ibiza, Windy og Cormate stiller ut nyheter på Båter i sjøen. Det gjør også Invictus, Aquador, Princess og Coronet. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Også italienske Invictus GT280S er en middelhavsversjon av det samme konseptet, med førerkonsoll, stor solseng forut og mer komfort i lugaren under dekk.

Norske Ibiza Boats vender litt tilbake til røttene når de kommende sesong lanserer en ny senterkonsollbåt, som er en videreutvikling av 801 Sport Cab. Den nye båten har fått navnet 801 Sport har en stor og smart solsengløsning foran konsollen.

Mens trenden helt klart er utenbordsmotorer, går nordmannen Egil Ranvig og Cormate sine egne veier med den T28. De kombinerer klassiske formspråk med innenbordsmotor i en walkaroundbåt med overnattingsmulighet under dekk.

Coronet gjennoppstår

Finske Aquador har fått norsk bistand når de satte i gang sin største modellfornyelse noen sinne. Til Båter i sjøen kommer familieturbåten Aquador 300 HT som er den første i en ny generasjon fra den Nimbus-eide produsenten. De har også på beddingen en 25-foter med utenbordsmotor, men også en modell rundt 40 fot. Det er den norske Karl-Marius Norschau som designet den nye modellserien.

Med hjelp fra blant annet norske investorer er legendariske Coronet i ferd med å gjenoppstå. Danske Coronet var en av de sterkeste merkevarene i Europa sammen med Fjord for 40 år siden, og på Båter i sjøen finner vi Coronet 35 Suncruiser som er basert på et 32-fots Coronet-skrog som er modernisert – med mye av det opprinnelige DNAet i behold.

Engelske Princess Yachts har varslet at de stiller med hele syv modeller under årets messe. Det blir over 350 fot med Princess-båter, fra Princess V40 til den mektige Y72.