TEST: AMT 175 BR, Bella 550 BR, Husky R5

SMART: Bordet har flere funksjoner og tjener også som luke foran stuverommet i konsollen på passasjersiden. AMT 175 BR
FEM PLASSER: I avdelingen bak vindskjermen er det sitteplass til fem personer. Her kan det også monteres et bord – ikke dårlig i en så liten båt. AMT 175 BR
MODERNE: Bella 550 BR fremstår med sine mange finurlige løsninger som den mest moderne båten, med mange funksjonelle løsninger, som stort stuverom i passasjerkonsollen.
BRA UTEPLASS: Det er imponerende hvordan Bella har utnyttet uteplassen. En stor L-sofa med vendbar rygg gir plass til mange. Bella 550 BR
BRA STIGE: Badestigen til Husky R5 er meget bra, i likhet med den som AMT har. Utformingen av motorbrønnen er også meget funksjonell.
PÅKOSTET: Husky R5 er en imponerende båt, med høykvalitetsløsninger og påkostede materialer. Det merkes når man kjører den.

Stortest: Høstens ferske finske bowridere

I høst slippes det tre helt nye bowrider-modeller rundt 5,5 meter fra finske produsenter. Større fokus på kompakte løsninger, smarte detaljer og praktisk layout kjennetegner den moderne, nordiske daycruiseren. Her er tre knallgode alternativer.

Publisert Sist oppdatert

De tre bowriderne vi har testet er alle rykende ferske nyheter denne sesongen. Og samtlige kommer fra finske produsenter, som lenge har vært dominer­ende innenfor dette segmentet. Bowrideren deler daycruiserens egenskaper bak vindskjermen, mens den har skjærgårdsjeepens (også kalt midtkonsollbåt) praktiske fordekk. De to avdelingene er avdelt av en vindskjerm, som oftest med en luke mellom konsollene. Dermed får brukerne enkel adkomst ombord og i land via fordekket, samtidig som passasjerene sitter godt beskyttet bak vindskjermen. Disse egenskapene forklarer mye av bowriderens popularitet i denne størrelseskategorien. I tillegg er det et faktum at grensen for å lage en fungerende daycruiser med overnattingsmulighet under dekk, går ved cirka seks meter.

Tre gode båter

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER