Vil lære ungdom båtvett

Gunnar Herbert Hansen ved Norsk Maritimt Skole gir rabatter på båtførerkurs til ungdom.

Publisert

illustrasjonsfoto Båtliv

–    Ungdom må ta båtførerprøven for å føre båt neste år. Ikke alle ungdommer har god råd, og jeg ønsker å gjøre det enkelt og rimelig for ungdom å tilegne seg nødvendig kunnskap for å skaffe seg båtførerbevis, sier Gunnar Herbert Hansen til Båtliv.

I går skrev Båtliv på nett om en undersøkelse i regi av bransjeorganisasjonen Norboat, som viser at halvparten av befolkningen i aldersgruppen 18-39 ikke kjenner til de nye kravene om obligatorisk båtførebevis, som gjøres gjeldende fra neste år.

Les: Kunnskapsmangel om båtførebevis

Informasjon

–    Myndighetene har gjort en alt for dårlig informasjonsjobb når det gjelder de nye reglene for båtførerbevis. De har også vinglet veldig med når det gjelder utforming av reglene. Først ble det opplyst at alle måtte ta båtførerprøven for å føre båt, så plutselig skulle det bare gjelde dem født etter 1980, sier Gunnar Herbert Hansen til Båtliv.

Han mener også bransjen må ta noe av skylden for kunnskapsmangelen. – Vi er for navlebeskuende i denne bransjen, og når ikke alltid utover egne rekker, sier Hansen. 

Han mener også at man må jobbe med holdningene til foreldrene. Når mange voksne gir blaffen i å tilegne seg elementære kunnskaper, så motiveres heller ikke ungdommen til å skaffe seg kunnskaper, ifølge Hansen.

– Det har vært alt for mange unødvendige ulykker i det siste, som skyldes mangelfull kunnskap om navigasjon og vikeplikt. Dette er egentlig ikke så komplisert, og alle bør lære det, sier han.

Les mer om Norsk Maritim Skole her

Powered by Labrador CMS