Positive tall fra Redningsselskapet:

Oppblåsbare vester skal sjekkes årlig. Utløsermekanismen kan være ulik på vestene, men prinsippet er det samme.

Flere vet at oppblåsbare vester må sjekkes

Nesten 64 prosent er klar over at vesten må sjekkes årlig. Det er en opp fra 55 prosent i fjor, viser en nasjonal spørreundersøkelse Redningsselskapet har publisert.

Publisert Sist oppdatert

InFact-undersøkelsen konkluderer med en oppgang på 8,9 prosent i antallet nordmenn som kjenner til vedlikeholdsbehovet, da sammenlignet med i fjor.

– Det er svært positivt at bevisstheten rundt viktigheten av årlig sjekk og vedlikehold øker blant norske vestbrukere, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Grete Herlofson.

Se stort utvalg av vester her

Generalsekretær Grete Herlofson i Redningsselskapet.

Sjekk vesten-uke

I dag starter Redningsselskapets Sjekk vesten-uke og mange av Redningsselskapets frivillige bistår båtfolket i denne viktige sjekken i havner langt kysten.

– Alle som bruker en oppblåsbar redningsvest er selv ansvarlig for at den fungerer som den skal. Vi ønsker å lære opp befolkningen, sånn at alle etter hvert klarer å sjekke sin egen redningsvest, sier Herlofson i en pressemelding.

– Det tar ikke lang tid å ta en sjekk. På samme måte som båten må gjøres klar for sesongen må også sikkerhetsutstyret få sin årlige sjekk. Sett av en dag til å gå igjennom sikkerhetsutstyret på båten før du begir deg ut på sesongens reise, sier Herlofson.

Best i nord, verst i Oslo

35,9 prosent av de spurte svarer at de oftest bruker oppblåsbar vest. Flertallet av de som er klar over at vesten må sjekkes årlig holder til i Nord-Norge, der svarer 74,6 prosent av de spurte ja. I Sør-Norge svarer 68,8 prosent av de spurte at de vet at vesten må sjekkes årlig, etterfulgt av Vestlandet der 68,8 prosent svarer ja på spørsmålet.

På Østlandet ellers svarer 61,8 prosent at de er klar over at vesten må sjekkes hvert år, mens det i Midt-Norge er på 58,8 prosent. Nederst på lista ligger Oslo der 52,2 prosent svarer at de vet at den oppblåsbare vesten må sjekkes før hver sesong, skriver Redningsselskapet.

Se stort utvalg av vester her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.